kniha » Reinkarnovaný
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 2 | antikvariát
hodnotilo: 1
40%
Reinkarnovaný

M. J. Rose

Reinkarnovaný

série: Reinkarnovaný
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - horor

originální název: The Reincarnationist
originál vyšel: 2007

vydání: Metafora (web) 2010


SERIE: Reinkarnovaný
[1] Reinkarnovaný
[2] Strážci paměti
[3] Tajemný Hypnos
Informace / Anotace ke knize: Reinkarnovaný

Fotograf Josh Ryder má zvláštní potíže. Na jedné reportáži se ocitl poblíž pumového atentátu a utrpěl vážný úraz a od té doby zažívá podivné propady do dávné minulosti. Ve svých vizích je pohanským knězem Juliem žijícím před šestnácti stoletími v Římě, kde vládne krveprolití a smrt.
Shodou okolností se Josh ocitne na místě vykopávek, kde archeologové objevili hrobku s mumií vestálky, kněžky, kterou za nedovolený milostný vztah potrestali pohřbením zaživa. Mrtvá svírá v ruce kazetu se šesti drahokamy a zdá se, že by mohlo jít o legendami opředené „kameny návratů", schopné dokázat realitu minulých životů. Ty však někdo vzápětí uloupí a vedoucího archeologa zavraždí.
Joshovy cesty do starověku pokračují a příběh kněze Julia a vestálky Sabiny se proplétá stále víc. Do toho se neodbytně hlásí další život, tentokrát prožitý v nedávné minulosti, a koloběh zločinů sahá až do dnešních dob.
Kdo a proč unesl dcerku archeologovy spolupracovnice? Vrátila se Vestina velekněžka v novém těle? Dávní aktéři se navracejí, aby buď zopakovali, nebo napravili své tehdejší selhání a naplnili tak neúprosný osud…

 



WebArchiv - archiv českého webu