kniha » Ztracená oáza
hodnotilo:
0%
Ztracená oáza

Paul Sussman

Ztracená oáza

Kategorie: fantasy

originální název: The Hidden Oasis

vydání: Metafora (web) 2010


Informace / Anotace ke knize: Ztracená oáza

Jsme ve starém Egyptě dvě tisíciletí před naším letopočtem.
Skupina kněží putuje pouští, aby v jejích hlubinách ukryla posvátný předmět, jehož nezměrná moc dokáže ničit armády.
Uběhnou stovky let a píše se rok 1988. Letadlo převážející podivný náklad s posádkou zapletenou do ještě podivnějších politických machinací se nad egyptskou pouští zřítí a zmizí beze stopy.
Freya Hannenová, mladá horolezkyně, přijíždí do Egypta na pohřeb své sestry, která v oáze Dachla pracovala na výzkumu pouště, ale nečekaně zemřela. Vzápětí se však ukáže, že věci nejsou tak nevinné, jak vypadaly. Začne to záhadnými náznaky a skončí zločinnou bandou, která se pokusí Freyu zavraždit. Ta se na útěku dostane až do Káhiry, kde hledá ochranu u profesora Flina Brodieho, svérázného nadšence, s nímž se seznámila na pohřbu. Smutná rodinná událost se rázem změní ve zběsilý úprk před smrtí, ale i v honbu za pokladem.
Existuje Vehat seštat, Skrytá oáza, nebo je jenom dávnou legendou? Co znamenají všechny ty podivné náznaky o jejím smrtícím tajemství a proč jsou někteří ochotni kvůli ní vraždit? Kdo je přítel a kdo nepřítel? Kdo ví, co skutečně už celé věky odpočívá v srdci pouště a co se stane, až to naleznou?
Rychle se střídající kulisy pochmurných chrámů, ruchu současné Káhiry a nekonečné písečné pustiny, v nichž nechybějí svérázní egyptologové, pouštní kočovníci ani kriminální živly, nenechají čtenáře ani na chvíli vydechnout a filmovými střihy ho ženou kupředu.

 



WebArchiv - archiv českého webu