kniha » Konečná teorie
chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 1
hodnotilo: 4
55%
Konečná teorie

Mark Alpert

Konečná teorie

série: Konečná teorie
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi

originální název: Final Theory
originál vyšel: 2008

vydání: Lucka Bohemia (web) 2010

odkazy: 2x [recenze]


SERIE: Konečná teorie
[1] Konečná teorie
Informace / Anotace ke knize: Konečná teorie

Univerzitního profesora Davida Swifta spěšně povolají do nemocnice. Chce s ním mluvit jeho bývalý učitel – profesor fyziky, kterého kdosi v noci brutálně napadl. Profesor na smrtelné posteli nadiktuje Davidovi zdánlivě náhodnou sekvenci čísel, která by však mohla být klíčem k Einsteinovu poslednímu tajemství. Je jím Einheitliche Feldtheorie neboli teorie všeho. Jde o soubor rovnic, které by dokázaly popsat všechny přírodní síly. Tato teorie by mohla úplně změnit naše vnímání vesmíru. Einstein ji však údajně nikdy nedokončil. Anebo snad ano?
Na odchodu z nemocnice Davida zatkne FBI a podrobí po výslechu. Na scéně se objeví ruský žoldák ve službách tajemného klienta, který se nezastaví před ničím. I on se snaží zjistit, kdo a kde skrývá klíč ke konečné teorii. Střípky teorie je však třeba nejdříve najít a potom poskládat. Komu se to podaří jako prvnímu?
Na podkladě Einsteinovy rovnice E=mc² lidé sestrojili atomovou bombu. Co bychom dokázali udělat s klíčem ke stvoření světa?
Kniha je důmyslnou kombinací sci-fi a thrilleru. Autor dovedně proplétá fyziku s historií, politikou a poutavým příběhem lásky. Daří se mu držet čtenáře v neustálém napětí až do dramatického finále.

 

Externí odkazy:

[recenze] Topzine.cz
[recenze] Diera - literárny kútik (Janko)



WebArchiv - archiv českého webu