kniha » Věšet každý může
chce si přečíst 3 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 43 | antikvariát
hodnotilo: 48
75%
Věšet každý může

Andrzej Pilipiuk

Věšet každý může

série: Jakub Vandrovec
díl v sérii: 5

Kategorie: fantasy - povídková sbírka - humorná

originální název: Wieszać każdy może

vydání: Laser-books (web) 2010

odkazy: 1x [info], 5x [recenze]


Komentáře:
BlackDawn  | **** 28.10.2010 11:51

Na tuhle věcičku jsem se dlouho těšil a Pilipiuk nezklamal,i když… Kamarád z Polska mi před časem psal, že Pilipiuk je mistr krátkých textů a čím je text delší, tím úroveň trochu klesá. Už chápu co tím myslel. Hlavní část sbírky zabírá povídka Rákosová pole o návratu Lenina ze záhrobí a jde čistě o průměr. Naproti tomu třeba povídečka Dodávka na slabých 10 stránkách ukazuje, že Andrzej je skutečně mistr krátkých děl.Dlouho jsem se tak nepobavil.Kdo má Jakuba rád určitě nebude zklamaný. Dobrá práce redakce + korekce, jen 2× jsem v textu narazil na odkaz na knihu „Věšet může každý“ ,ale u nás se tahle kniha jmenuje „Věšet každý může“, tak možná malá chybka nebo úmysl. Každopádně doufám, že řada Podíl bude vydávat i další věci Pilipiuka, protože v době kdy jeden autor kopíruje druhého, je takhle originální a navíc vtipný (ne trapný) autor požehnání. Můj výtisk už četlo 5 lidí a všem se to líbilo, takže jen tak dál.

Polinius  | ***1/2 21.11.2010 12:57

Miloval jsem Vandrovce, protože to byl tenkrát úplný šok, protože na poli buranů neměl konkurenci a nebo já neznal nic podobného. Nejprve povídka v Ikarii, pak první kniha, druhá, … A po letech jsme se dočkali Věšet každý může. Možná, že je chyba ve mě, že jsem moc často četl předchozí díly a Vandrovce prokoukl, ale už to prostě nebylo ono. Pár povídek založených na vtipech a jedna dlouhá novela která směřuje přímo vpřed ke svému jasnému cíli. Bavil jsem se, to ano ! Ale nemůžu dát více jak 70% protože by knihy neobstála v porovnání s ostatními díly.

Svarec  | ***** 29.11.2010 20:51

Moje první seznámení s Vandrovcem a hned taková bomba… Musím trochu nesouhlasit s BlackDawnem, kratší povídky jsou sice dobré, ale dlouhá novela Rákosová pole vyřídila mou bránici jako už dlouho nic. Nejlepší jsou paradoxně části bez Vandrovce – jen s Leninem a Dzeržinským, ale i Jakub to glosuje (nejvíc mě pobavil Cthulhu v tabletce :)) Už dlouho jsem se nezasmál tolik, jako u Věšet každý může, takže pět hvězdiček je zcela zasloužených.

Gaarq  | **** 16.12.2010 20:01

nu, nový jakub vandrovec, a že jsme si na něj počekali pěkně dlouho, nezklamal. není to už tak třeskuté jako v počátcích, ubylo absurdit i spád jakubových eskapád zvolnil, nicméně pořád to něco do sebe má. příběhy čím dál víc připomínají ten stav opilosti těsně předtím, než opilec upadne do komatu – vše je rozmazané, šmouhaté a nejasné. trošku mě mrzí, že pilipiuk už nedrží lajnu původních jakubových dobrodružství. nu, uvidíme a mezi tím je třeba zahnat žízeň. jdu se podívat, co dělá letošní mač. je třeba oprášit destilák a nabrat písek do kastrólu na topné hnízdo. nevíte, kam jsem zašantročil fázové diagramy?

Jimm.ik  | ****1/2 03.01.2011 12:32

Vandrovec je taková moje srdeční záležitost tudíž sem s nadšením přivítal nový díl. Jak už tu někdo psal povídka Rákosová pole mě nechytla, kdyby místo ní napsal 3 kratší udělal by lépe. Co mě ale potěšilo byla povídka od vítěze soutěže na konci.

Strýček Biolit  | *** 28.03.2013 22:39

Pro mě mírné zklamání. Kratší povídky se mi zdály průměrné až podprůměrné. Jako kdyby docházela šťáva a inspirace. Nejdelší dílo – Rákosová pole – pak celou situaci zachraňuje. Jenom je strašná škoda, že se autorovi nepodařilo vytřískat víc ze zápletky kolem Lenina – tam to po větším prostoru přímo volalo.

Benetka  | **** 11.09.2017 17:21

Příjemné oddechové čtení plné svérazného humoru.Občas autor uplatňuje do textu i na žánr fantasy docela originální nápady.Jediná věc která maličko kazí celkový dojem je určitá nevyrovnanost jednotlivých povídek.Tomu se však nemůže vyhnout snad žádný spisovatel… :)



WebArchiv - archiv českého webu