kniha » Tři kruté příběhy
má v knihovně 19
hodnotilo: 21
53%
Koupit knihu:
Minotaur
Tři kruté příběhy
Sestavil/i:

??? autor ???

Tři kruté příběhy

Kategorie: fantasy - sci-fi - antologie

vydání: Epocha (web) 2011

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
BlackDawn  | *** 23.03.2011 20:29

Jak se v předmluvě dočtete , jde o 3 povídky určené pro antologii, která nikdy nevyšla.Už tohle samo o sobě je varování. O tom jak špatnou úroveň mají antologie českých autorů netřeba dlouho hovořit a tady je to jasně zřejmé. Dvě nudné povídky napsané rychle na zakázku bez rozvinutí příběhu, takové bokovky pro autory. Zato druhá povídka ze světa Star Treku je úplně jiné kafe. Hlávka mne opravdu překvapil a právě pro jeho Vyrovnání stojí zato si tuhle knížečku pořídit.

Madam Brbla  | *** 11.04.2011 10:48

„Tři kruté příběhy“, tři diametrálně odlišné povídky. Úvodní „Rudovous: Vábení dračího srdce“ je z Conanova světa, byť z jiné doby a hlavním hrdinou je jiný barbar. Přečetla jsem polovinu, zjistila, že se nebavím a zbytek dorazila vyloženě letecky. 33%

Pachuť podprůměru neměla zůstat na patře dlouho, jak jsem si byla jistá. A „Vyrovnání“ nezklamalo. Fenomén „Star Treku“ se mě dotknul jen okrajově, ale příběhy Jana Hlávky si skvěle užívám a tento nebyl výjimkou. Zajímavé postavy, dobrá zápletka – patřičně krutá, přirozené dialogy, nechyběl ani myšlenkový přesah (žádná složitá filozofie, nelekejte se:-)). Dvěma slovy: vysoký nadprůměr. 84%

Závěrečná povídka „[PrintScreen] Osvícené myši“ mě zpočátku zaujala. Nakoukneme do života betatestera RPG hry, na své si přijdou milovníci chatu a komiksů, neztratí se příznivci LARPů ani hráči airsoftu. Odlehčená hravost mi docela vyhovovala a když děj vjel na výhybku směr (SPOILER ALERT!!!) špióni, zlé agentury o třech písmenech, počítačová kriminalita a tak dále, byla to studená sprcha. Zchromlá logika, celkem zmatený popis, divný závěr a nakonec ta povídka ani není krutá. Zůstal průměr.

Sečteno a podtrženo: kvůli „Vyrovnání“ se vyplatí knížečku sehnat, jinak nic moc – přesně 56%, jestli správně počítám;-).

Majkl  | ** 29.05.2011 00:36

Včera som bol so spolužiačkami na koncerte štyroch kapiel. Jedna vynikajúca, zvyšok nás uspal či znechutil. Keď som sa spolužiačky pýtal na jej názor, odpovedala mi otázkou: „Môžem byť úprimná?“ A ja som jej odpovedal: „Aj vulgárna.“ A plynule prejdime k hodnoteniu tejto zbierky. Môžem byť úprimný? >:) Kupovať túto knihu kvôli poviedkam, ktoré robia spoločnosť Vyrovnání, je (cenzúra). Vážne. Úprimne, som naozaj rád, že k vydaniu Hlávkovej poviedky došlo, ale zvyšné dva príbehy sú kvalitatívne z úplne iného vesmíru. Moje odporúčanie? Kúpte si túto knihu a prečítajte hoci len Hlávkovu poviedku, nebudete ľutovať. Ten príbeh za tie kačky či eurá stojí. Podľa priemeru by som mal hodnotiť 2,5*, polovicu hviezdy strhávam za obálku.

Mrowka  | ***1/2 29.05.2011 09:30

Asi budu kamenován kyberšutry v kyberprostoru, ale Šustova povídka mě bavila víc než Hlávkova. Kočí byl proti těm dvěma jiná kategorie, ale, že by to byla až taková slátanina, to si taky nemyslím.

KeB  | **1/2 05.06.2011 20:35

To za diametrální rozdíl v kvalitě povídek. Kdy jedna je skvělá, další je ucházející a třetí je s prominutím sranec.

Neferit  | **1/2 14.07.2012 12:49

Tuhle knihu mi asi před půl rokem strčil KeB s tím, že si to mám přečíst a teď jsem na to konečně měla během prázdninové brigády čas.

Jako ať se na mě nikdo nezlobí, ale z těch tří povídek byla „krutá“ jenom ta „prostřední“ – Vyrovnání od pana Hlávky. Ta byla teda hustokrutá.

Vábení dračího srdce bylo spíš o utrpení mě jako čtenáře a vábení konce povídky. Chápu, že z Hyborského světa je potřeba vytřískat víc hrdinů než jenom Conana – ale vážně, mít vaniřanského piráta, který se většinu času zaklíná Mitrou a CROMEM?! Co se stalo s Ymirem, že Vaniřan používá boha svých úhlavních nepřátel? Tohle bylo vážně zklamání.

Vyrovnání bylo, jak už jsem zmínila, skutečně hustokruté. Sice jsem se místy trochu ztrácela, než mi došlo, že je tam víc dějových linií, pak už jsem se jenom vezla a užívala si čtení.

Na [PrintScreen] Osvícené myši jsem koukala tak trochu jak telátko na nová vrata. Jsem z toho zmatená doteď. Na moje blondýnovské chápání je to asi tak úžasné, že to můj mozek nedokáže pochopit. Anebo je to prostě tak divné, že se o to můj mozek ani nesnaží.

Clarice  | **1/2 23.06.2017 22:13

Hmmm, hmmm, tak jsem byla schopna dočíst jen „Vyrovnání,“ které se četlo samo.



WebArchiv - archiv českého webu