kniha » Nekonečno vítá ohleduplné řidiče
v Top10 5 | chce si přečíst 7 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 96 | antikvariát
hodnotilo: 122
89%
Nekonečno vítá ohleduplné řidiče Více vydání = více obálek.

Rob Grant
Doug Naylor

Nekonečno vítá ohleduplné řidiče

série: Červený trpaslík
díl v sérii: 1

Tato kniha je částí i jiných knih: Červený trpaslík

Kategorie: sci-fi

originální název: Infinity welcomes careful drivers
originál vyšel: 1989

vydání: Argo (web) 2002; Argo (web) 2009; Argo (web) 2012

odkazy: 3x [recenze]


Komentáře:
Hugo  | ***** 31.01.2006 13:23

Výborná a zábavna kniha. Vřele doporučuji všem fandům RD a nejenom jim. Určitě se pobavíte …

Thomax  | ***** 19.01.2008 10:10

Kdo sleduje Červeného trpaslíka jako televizní seriál, musí si přečíst tuto knihu. Čtenář se konečně dozví jak se Lister dostal na loď, kolikrát Rimmer a hlavně proč neudělal důstojnické zkoušky a mnoho dalších epizod ze života posledního člověka ve vesmíru a jeho souputníků. Jsou zde i rozvedeny některé epizody ze seriálu a je to jedině ku prospěchu věci. 100% a ještě trochu navíc.

warrior.soul  | ***** 27.05.2008 12:43

Škoda, že nejde dát ještě víc hvězdiček… u této knihy se opravdu pobavíte

Majkl  | **** 06.06.2008 18:33

Veľká sranda v podobe výbornej knihy napísanej podľa scenárov legendárneho Červeného trpaslíka. Seriál som nepoznal, ale komentáre ma prinútili venovať pár hodín humornej fantastike. Kniha má veľmi dobrý a hlavne trefný humor, postavy si zamilujete už od prvých stránok – Lister a jeho taxikárčenie, Rimmerove komplexy, Kocour – výsledok troch miliónov rokov evolúcie mačky. Humor knihy ustupuje v závere, kedy Rimmer zisťuje čo je to vlastne za človeka prostredníctvom svojej kópie a kedy sa trojica hrdinov dostáva do Hry. Čudujem sa, že kniha podľa sitcomu môže byť tak zábavná.

Speedemon  | **** 23.06.2008 12:24

Červený trpaslík je dnes už kultovní záležitost. Knižní série je jistě dobrý balíček pro nadšeného fanouška. V prvním díle se dozvíme, jak se členové posádky vlastně dostali na plechovou červenou těžařskou hrůzu s názvem červený trpaslík. Druhá třetina knihy je zručné propojení několika epizod a na konci nám autoři nabízejí opět něco nového. Trošku šíleného, bizardního, vtipného, prostě vše, na co jsme zvyklí. Jen bych vytkl až zbytečně časté využívaní slova „kurva“. Vtipné by to bylo i v menší míře. Ale za to si nejspíš mohou sami autoři :)

Madam Brbla  | **** 28.01.2010 13:07

Útlá knížka určená především příznivcům TV seriálu „Červený trpaslík“. Může být zábavná i pro neznalce této britské SF perly, ale osobně si myslím, že bez patřičné vizualizace to nemůže být tak docela ono. Pro mě část kouzla při čtení spočívala v tom, jak mi paměť nabízela tváře, hlasy a gestikulaci jednotlivých postav: líného flamendra Listera s jeho koblížkovitým ksichtem a trikem samý flek; přepečlivě upraveného nafoukance Rimmera, kterému veškeré neurózy a mizerné charakterové vlastnosti vyloženě koukají z obličeje; bláznivě vymóděného Kocoura s jeho přihlouplým výrazem; hranatou lebku, zmatená očka a trhané pohyby úklidem posedlého Krytona a věčně sarkasticky rezignovaný úšklebek v tváři superpočítače s IQ 6000 – Hollyho (není to zase tolik, stejně má i 12000 učitelů tělocviku:-)). Stejně jako Speedemon mám výtku k nadužívání slova „kurva“ – hlavně Rimmera pamatuju jako nádherně jízlivého zmetka, nicméně bez zbytečných vulgarit. Knížku jsem četla výhradně při cestování do/z práce a čas při ní příjemně ubíhal – akorát se občas spolucestující divně koukali, čemu se tak blbě křením. Malé zpomalení + větší vážnost na posledních 30-ti stranách jsou vyváženy solidní, byť nijak převratnou pointou. Nejsem v nejmenším zklamaná, ale v tomto konkrétním případě přece jen dávám přednost TV obrazovce před čtením knihy. 75%

Gwin  | *** 26.05.2011 09:22

Považuji se za fanouška seriálového (TV) Červeného trpaslíka, ale přesto mě kniha nijak zvlášť nezaujala. Moc vtipná mi nepřipadá (až na pár výjimek), postavy jsou v knižním zpracování hodně neživé (a tím nemyslím Rimmera), tak trochu umělé (nemyslím Krytona) a dokonce bych řekl, že strojově napsané. Za plus považuji doplnění několika informací, které se ze seriálu nedozvíme. Proč hodnotím „tak málo“? Asi to bude tím, že znám předlohu, a proto se na to dívám více kriticky.



WebArchiv - archiv českého webu