kniha » Dálnice ke všem čertům
chce si přečíst 1 | má v knihovně 12
hodnotilo: 14
71%
Dálnice ke všem čertům
Sestavil/i:

Michael Bronec

Dálnice ke všem čertům

Sborník fantasy povídek

série: Žoldnéři fantasie
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy - antologie

originál vyšel: 2011

vydání: Straky na vrbě (web) 2011

odkazy: 3x [recenze]


Komentáře:
Elinor  | **** 13.05.2011 18:50

Takže… pokud se dá o Žoldnéřích a jejich letošní úrodě něco říct, tak asi následující: jestli mi ještě někdo bude tvrdit, jak jsou čeští autoři slabí a jak mají mizerné antalogie, bude odkázaný na tuhle sbírku. Myslím, že se totiž sešla zajímavá skupina povídek, které si v mnoha ohledech se zahraničními autory nezadají. Můj celkový dojem je víceméně stejný jako u Mečů a temné magie. Což, vzhledem k tomu, že Žoldnéři jsou v sborník prací ze soutěže a Meče a temná magie se těšili pověsti „antalogie snů“… něco vypovídá.

Pokud jde o srovnání s loňským ročníkem… nu, proč se do toho nepustit, byť v mém případě je polemické, zda to je etické konstatování. :) Myslím, že letošní sborník se urodil snad i lépe, prakticky se obešel bez textů, které by na mě působily otazníkovým dojmem… jako čtenář jsem si to každopádně užila.

Svarec  | **** 22.11.2011 15:38

Dvě excelentní povídky, řada nadprůměrných, jedna průměrná (paradoxně vítězná) a jen jedna podprůměrná povídka – to je více než vynikající bilance na soutěžní sborník. Povídky Žlebka a Matouškové mě dostaly a až na závěrečný text Radovana Kolbaby zde není jediná, která by mě nějak neoslovila, minula. Závěrečný teoretický text Leonarda Medka má také svou kvalitu a narozdíl od loňské práce o upírech mě i zaujal (hlavně si dovedu představit, že napsat něco takového, to už chce sakra velký přehled). Kdybych měl letošní ročník porovnat s loňským (který jsem ani nedočetl), tenhle je o několik tříd lepší. 85%



WebArchiv - archiv českého webu