kniha » Tajná kniha Šerosvitu
chce si přečíst 1 | má v knihovně 11
hodnotilo: 8
69%
Tajná kniha Šerosvitu
Sestavil/i:

Karolina Francová
Vilma Kadlečková
Lucie Lukačovičová
Julie Nováková
Sanča Fülle

Tajná kniha Šerosvitu

Kategorie: fantasy - antologie

vydání: Albatros (web) 2011

odkazy: 1x [web], 1x [trailer], 1x [info], 3x [recenze]


Komentáře:
Gaarq  | *** 08.06.2011 09:03

hmm, tak jak začít. je to úžasně udělaná kniha. kongeniální ilustrace, vnitřní úprava, obálka, nula překlepů, už jen vzezření té knihy navozuje silnou atmosféru. po knihařské stránce – skvost (za to je * navíc). jenže, pak jsou tu ta písmenka vevnitř a to už je proto tohoto nehodného čtenáře horší. v zásadě jsem věděl, že budu číst knihu pro mládež, v zásadě jsem tušil o čem, neboť jsem byl svědkem jejího zrodu, v zásadě znám všechny autorky, poněvadž od každé už jsem něco četl. tady mělo přijít první varování, proč tu knihu nečíst, protože alespoň se dvěma z nich nejsem takříkajíc literárně d'accord, i když to byla nakonec jedna z nich, která mě velmi mile překvapila v této knize.

moje hlavní výtka je stran nezvládnuté kompozice díla. formálně jde o sborník povídek (potvrzeno samotnými autorkami a nedejte se mást zmínkou o „sbírce povídek“ na oficiální stránce knihy) se společným tématem a sdílenými postavami a fikčním světem. a to je právě kámen úrazu: povídky většinou neobstojí samy o sobě, protože bez znalosti hlavní dějové „nadlinky“ ztrácejí často i ten zbytek čehokoliv zajímavého, a příběh v nich je často tlačen k nějakému vytčenému cíli, spíše než-li by jej autorky nechali plynout.

popravdě, asi nejsem cílová skupina, protože z různých debat vyplynulo, že mládežníci se u čtení dobře baví. co bych ještě dodal? doufám, že se najde čtenář, který bude spokojenější.



WebArchiv - archiv českého webu