kniha » Dilvermoon
v Top10 5 | chce si přečíst 3 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 64
hodnotilo: 33
90%
Koupit knihu:
Minotaur
Dilvermoon

Raymon Huebert Aldridge

Dilvermoon

kniha patří do světa: Dilvermoon

Kategorie: sci-fi - povídková sbírka

vydání: Polaris (web) 1997


Informace / Anotace ke knize: Dilvermoon

Třináct příběhů této knihy tvoří střípky mozaiky pangalaktického světa budoucnosti a na vlastní kůži v nich prožijete všechny myslitelné i nemyslitelné lidské emoce. Podmaní si vás svou drsnou poetikou a syrovou krásou. Kniha svým stylem připomíná Bradburyho Marťanskou kroniku.

Dilvermoon je stříbrné jablko velké jako planeta. Plní jej deset tisíc vzájemně soutěžících civilizací, stěsnaných v prostoru mezi jeho vnější kovovou slupkou a dutým srdcem. Máte-li to štěstí a jste bohatý, můžete si najmout loď a vydat se podél jeho rovníku za západem slunce. Leťte nízko! Všude uvidíte stopy rozsáhlé obchodní činnosti, kterou Dilvermoon podporuje: nespočetné kosmické nákladní lodě, obrovské přistávací doky, zapuštěné do jeho pancéřového povrchu, monstrózní ploché obrazovky inzerující snad každý myslitelný výrobek a službu.

Kromě Dilvermoonu existují i jiné planety, které společnost SeedCorp osila inteligencí, a které teď využívá ke svým cílům. Všechny dohromady vytváří nemilosrdný svět, kde lidé musí soupeřit s jinými rasami, otroctví je legální a tresty, kterým se musí podrobit ti, kdož se provinili těm nejpřísnějším zákonům, trvají mnohem déle, než jediný život. Především to však je svět lidí, nepředstavitelně bohatých xenolordů, hrdinných emancipátorů i nejrůznějších podivínů, svět, jehož kouzlo vás zaručeně uchvátí…

 



WebArchiv - archiv českého webu