kniha » Dimenze konfliktu - Skutečný příběh
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 31
hodnotilo: 12
49%
Dimenze konfliktu - Skutečný příběh

Stephen R. Donaldson

Dimenze konfliktu - Skutečný příběh

série: Dimenze
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi

originální název: The Gap Into Conflict - The Real Story
originál vyšel: 1990

vydání: Classic 1996


SERIE: Dimenze
[1] Dimenze konfliktu - Skutečný příběh
[2] Dimenze přízraků - Zakázané znalosti
[3] Dimenze moci - Temný a hladový bůh
Informace / Anotace ke knize: Dimenze konfliktu - Skutečný příběh

Angus Thermopyle byl vesmírný pirát, překupník rud a vrah. Dokonce i nejobávanější piloti z asteroidu v Delta Sektoru se mu vyhýbali. Přesně řečeno ti, kteří ještě neskončili za mřížemi. Nebo mrtví. Když se však jednou Thermopyle objevil v Malloryho baru s okouzlující ženou po boku, nešlo si ho nevšimnout. Jmenovala se Morn Hylandová a bývala policistkou… než se setkala s Thermopylem.

Jen jeden člověk v Malloryho baru se nedal vyvést z míry. Nick Succorso měl sám pověst obávaného pirátá a staronovou fregatu upravenou na cesty hlubokým vesmírem. Všichni také věděli, že Thermopyle a Succorso jsou zcela nesmiřitelní. Nikdo si nedokázal představit, že by se vše mezi nimi někdy urovnalo, anebo jak strašné by mohlo být vítězství jednoho z nich. Všichni se domnívají, že jde jen o běžný případ soupeření a odplaty. Ale skutečnost je zcela jiná.

Ve Skutečném příběhu nám Stephen R. Donaldson vykresluje neobyčejný román o cestách nadsvětelnou rychlostí, zavádí nás do světa politiky, zrady a temné přítomnosti čehosi kolem nás, aby nám vyprávěl nejdivočejší a zároveň nejhlubší příběh, který kdy napsal.


Jiné ocenění :
1997 – Kurd Laßwitz Preis – Zahraniční román – 8. místo


 



WebArchiv - archiv českého webu