kniha » Hovězí v žaludku 2 - Andělské rakvičky
má v knihovně 34
hodnotilo: 27
78%
Hovězí v žaludku 2 - Andělské rakvičky Více vydání = více obálek.

Martin D. Antonín

Hovězí v žaludku 2 - Andělské rakvičky

série: Daemonica
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy

vydání: Straky na vrbě (web) 2011

odkazy: 3x [recenze]


Komentáře:
Svarec  | **** 06.07.2011 12:31

Nevím, kolik odboček má Přímočarý plán, zato Andělské rakvičky jich mají opravdu hodně. Občas jsem pod tím nánosem bitek, vedlejších linií a zbytečných postav až skoro zapomínal, o co vlastně jde. Ve zkratce: Peklo se dere na povrch, Nebe mu v tom chce zabránit, do toho se nějak míchají jednotliví hrdinové, jejichž úlohu v příběhu už jsem místy vážně nechápal a u mnohých ji doteď nechápu. Výplňové vaty je v Andělských rakvičkách tolik, že se pod jejími ulepenými nánosy pomalu ztrácí samotný děj. Jinak řečeno: Oproti jedničce zde máme dvakrát více stran, na kterých je dvakrát méně děje. Otázkou tedy je, proč jsem druhému dílu Daemonicy šlehnul čtyři hvězdičky… Ta vata je totiž tak neskutečně lahodná a návyková, až se bojím, že do vydání trojky budu trpět nesnesitelným absťákem. Hltal jsem stránku za stránkou a posledních cca 250 stran už jsem dal na jeden zátah. Autor píše velmi čtivě a vtipně, to mu upřít nelze, jen škoda toho (podle mě) zbytečného rozsahu. Nicméně kniha se čte tak dobře, že jsem ochoten jí odpustit všechny nedostatky, i když objektivně je jednička asi o něco lepší… 75% P.S. Jakkoliv se to tak může jevit, nejedná se o oddychovku. Čtení jsem věnoval maximum pozornosti a stejně jsem měl v některých pasážích pocit, že ani nemá smysl se je pokoušet pochopit…

Vlask  | ***1/2 13.07.2011 11:13

Druhý díl je o pekelné (doslova) politice. Linie s Hovězím úpadá téměř do zapomění a hraje tu podružnou roli jedné z mnoha linií. S tím souvisí i výrazný úbytek humoru oproti prvnímu dílu. S čerty jsou sice také žerty, ale těch na úrovni tisíce párátek a jednohubek je opravdu málo.

Dext1  | **** 19.11.2011 17:51

Jednička nebyla rozhodně špatná, ale tohle je výrazně lepší, a to ve všech směrech – vtipnější, čtivější, zajímavější příběh. Tak jen doufám, že do roka a do dne bude třetí díl na světě.

gitty93  | **** 18.04.2022 13:24

Oproti prvnímu dílu rozhodně zlepšení. Kdyby si autor vybral jednu dějovou linii a držel se jí, působilo by vše mnohem lépe. Rozdělit knihu na různé díly, nebo se uskromnit s množstvím intrik by sice nedalo tak epický příběh, ale zato by to byl ucelený příběh.



WebArchiv - archiv českého webu