kniha » Dimenze přízraků - Zakázané znalosti
v Top10 1 | má v knihovně 24
hodnotilo: 10
69%
Koupit knihu:
Minotaur
Dimenze přízraků - Zakázané znalosti

Stephen R. Donaldson

Dimenze přízraků - Zakázané znalosti

série: Dimenze
díl v sérii: 2

Kategorie: sci-fi

originální název: The Gap Into Vision - Forbidden Knowledge
originál vyšel: 1991

vydání: Classic 1996


SERIE: Dimenze
[1] Dimenze konfliktu - Skutečný příběh
[2] Dimenze přízraků - Zakázané znalosti
[3] Dimenze moci - Temný a hladový bůh
Informace / Anotace ke knize: Dimenze přízraků - Zakázané znalosti

Kniha navazuje na předchozí román Skutečný příběh.

Skvělý vypravěč Stephen R. Donaldson se k nám vrací s dlouhoočekávanou knihou. Bude nám vyprávět příběh plný temných vášní, nebezpečných spolků a pochybného hrdinství, který se odehrává v neuvěřitelně vzdálené a téměř nepředstavitelné budoucnosti.

Krásná, inteligentní a nebezpečná Morn Hylandová je bývalá policejní důstojnice Spojených Těžebních Společností a zároveň cíl dvou bezcitných, nemilosrdných a silných mužů. Jeden z nich je charismatický rudý pirát Nick Succorso, který vidí Morn jen jako dobrou kořist včas uloupenou svému největšímu protivníkovi Angusovi Thermopyle. Druhý z nich, Thermopyle, bohužel udělal velikou osudovou chybu. Podcenil Morniny schopnosti, a teď za to musí zaslouženě zaplatit strašnou cenu. Oba muži si myslí, že mohou Morn lehce ovládat, ale ta však není jen nečí vítězná trofej a nebo jen ubohý poslušný pěšák.

Mezitím na hranicích Zakázaného pásma hlubokého vesmíru čekají Amnioné, mimozemská rasa schopná ohavných zvěrstev. Amnioné chtějí od lidstva něco nevýslovného a udělají cokoli, aby toho dosáhli.

V Zakázaných znalostech spřádá Stephen R. Donaldson okolo celé galaxie těsnou pavučinu plnou intrik, klamu a zrady, která do sebe vplétá nejen jednotlivé postavy příběhu, ale i všechny čtenáře.


Jiné ocenění :
1997 – Kurd Laßwitz Preis – Zahraniční román – 7. místo


 



WebArchiv - archiv českého webu