kniha » Krvavá čepel
chce si přečíst 4 | má v knihovně 8
hodnotilo: 10
63%
Krvavá čepel

Marcus Pelegrimas

Krvavá čepel

série: Skineři
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - akční - vlkodlaci

originální název: Blood Blade
originál vyšel: 2008

vydání: Fantom Print (web) 2011

odkazy: 1x [ukázka], 4x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | ** 17.03.2013 18:06

Celkem odpadový pokus o akční fantasy. Hlavní hrdina v civilu vývojář počítačových her se chová přesně jako jeho postavy. Rozdává si to na férovku s vlkodlakem pomocí židle apod. Navíc prakticky nemá z ničeho strach a jediné co autor aspoň trochu zvládl, je jiskření s mezi hlavní postavou a jeho učitelkou. Zbytek je naprostý odpad. Záporák dělá naprosto nesmyslné věci – například několikrát má možnost ty správné zabít, ale ani jednou to neudělá a klidně si odejde. Svět tu také moc nefunguje – např. skinnerská organizace má evidentně 5 a půl členů na celou ameriku, protože jinak si nedovedu představit, proč si nezavolali někoho na pomoc. Je to jako číst nepovedený scénář akční počítačové hry, kde se všichni chovají naprosto nesmyslně, jen kvůli tomu, že se to zrovna vývojářům hodí.

trudoš  | **1/2 10.05.2017 00:46

Ve světě, jak ho známe, se dějí podivné věci, pak ještě víc podivnější věci a pak ty kurtizánsky podivné. Ty posledně jmenované má na starosti skupina drsňáků, říkajících si Skineři. Ti nejen, že dohlíží, aby tyhle skeptakulárnosti nikoho nezabily, ale pokud možno, aby o nich nikdo ani nevěděl. Hrdinou příběhu je pak programátor, který k práci lovce monster přijde jak slepý ke klavíru a na jehož bedrech nevisí nic menšího, než záchrana lidstva.
Krvavá čepel přináší akční jízdu, která fanoušky možná lehce rozladí svou nedotažeností a nulovou řemeslnou zručností, ale jako spotřební čtivo svůj účel plní na jedničku. Přečíst, vypustit, zahodit. Zásadní problém spočívá v ignorování zápletky, která se poctivě rozehraje hned zkraje, aby byla následně až dokonce prakticky přehlížena. Navíc pravidla hry, podle kterých Marcus Pelegrimas určuje vývoj událostí, nejsou komplikovanějšího rázu než Člověče, nezlob se. Říct tak o románu že je prvoplánový, by bylo pomalu urážkou samotného toho slova.



WebArchiv - archiv českého webu