kniha » Hrdinové
v Top10 1 | chce si přečíst 7 | chce mít v knihovně 4 | má v knihovně 69
hodnotilo: 86
79%
Hrdinové

Joe Abercrombie

Hrdinové

kniha patří do světa: První zákon

Kategorie: fantasy - military

originální název: The Heroes
originál vyšel: 02/2011

vydání: Polaris (web) 2011

odkazy: 1x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Hrdinové

O Černém Dowovi se říká, že zabil víc mužů, než zima, a na trůn Severu se vyšplhal po hoře lebek. Král Spojeného království nemíní s úsměvem přihlížet, jak leze ještě výš. Rozkazy byly vydány a vojska se plahočí severským blátem. Tisíce mužů se blíží k zapomenutému kamennému kruhu, bezcennému pahorku v naprosto nedůležitém údolí, a nesou si s sebou spoustu ostrého železa.
Šermířský mistr Bremer dan Gorst přísahal, že na tomto bojišti znovu získá svou ukradenou čest. Je tou představou tak posedlý a tak navyklý na zabíjení, že se nestará, kolik krve při tom prolije. I kdyby měla být jeho vlastní.
Prince Caldera čest nezajímá a už vůbec nemá v úmyslu se nechat zabít. Jediné, po čem touží, je moc a řekne jakoukoliv lež, použije každý trik a podrazí třeba všechny své přátele, aby jí získal víc. Alespoň dokud o ni nebude muset bojovat sám.
Curnden Dávič je poslední čestný muž na Severu a život válečníka mu nepřinesl nic než opuchlé klouby a pocuchané nervy. Už mu sotva záleží na tom, kdo zvítězí, chce jen dělat správné věci. Ale jak poznat, které to jsou, když svět kolem něj zmírá v plamenech?
Ve třech krvavých dnech bitvy rozhodnou o osudu Severu. Ale jelikož jsou obě strany prolezlé intrikami, hloupostí, řevnivostí a malichernou žárlivostí, je velmi nepravděpodobné, že o něm bude rozhodovat čistota srdce nebo i síla paží…


Jiné ocenění :
2011 – Goodreads Choice Awards – Best Fantasy – 16. místo
2012 – Locus Poll Award – Best Fantasy Novel – 8. místo


 

Externí odkazy:

[recenze] MFantasy.cz (Walome)



WebArchiv - archiv českého webu