kniha » Jinosvěty aneb (ne)skutečné příběhy
chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 1
hodnotilo: 2
80%
Jinosvěty aneb (ne)skutečné příběhy
Sestavil/i:

Scarlett Rauschgoldová

Jinosvěty aneb (ne)skutečné příběhy

Kategorie: fantasy - sci-fi - antologie

vydání: Československý fandom 2011

odkazy: 1x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Jinosvěty aneb (ne)skutečné příběhy

Víte, jaké závěrečné zkoušky skládá začínající smrtka? Kde se projednávají obchodní spory celé galaxie? Jak moc (nebo málo) to mají s námi těžké rusalky, divoženky, hejkalové, elfové nebo vlkodlaci? Opravdu existují světy, o kterých čteme, jenom ve fantazii jejich tvůrců? Dá se volně procházet z jednoho vesmíru do druhého? Nebo aspoň do jiných realit nahlížet či v rámci té jedné přeskakovat prostorem sem a tam? Neřídí náhodou všechno pravděpodobnostní vlny?
Vypravte se na cestu za odpověďmi s námi – a navštívíte mimo jiné kabaret, kam se dá dostat jen jedinkrát v životě, ostrov, který není na žádné mapě, horské hotýlky navštěvované tajemnými bytostmi, i rozcestí uprostřed pouště, kde žijí chodící kameny a mluvící hadi. Potkáte démona předstírajícího, že je obyčejný hrobník, zpěvačku, jež není čím se zdá být, hlídače bran mezi světy nebo kmeta, který nemůže zemřít dokud jeho oblíbený tým nevyhraje Stanley Cup.
Zjistíte, že každá víla nemusí být hodná, budit mrtvé není právě dobrý nápad, urazit ducha hor se nevyplácí, je třeba dávat velký pozor, co si člověk nese domů, vidět budoucnost někdy nebývá nic platné, ale zato zdánlivě obyčejné boty vůbec nemusejí být obyčejné a než se jeden naděje, taková nevinně vyhlížející starožitná petrolejka mu klidně může obrátit život úplně naruby.

 

Externí odkazy:

[recenze] Sarden (Lament)



WebArchiv - archiv českého webu