kniha » Odkaz mezopotamského písaře
chce si přečíst 1
hodnotilo:
0%
Odkaz mezopotamského písaře

D. J. McIntosh

Odkaz mezopotamského písaře

série: Mezopotamská trilogie
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy

originální název: The Witch of Babylon
originál vyšel: 2011

vydání: Rybka (web) 2011

odkazy: 1x [info]


SERIE: Mezopotamská trilogie
[1] Odkaz mezopotamského písaře
Informace / Anotace ke knize: Odkaz mezopotamského písaře

Strhující thriller, který byl přeložen do patnácti jazyků, se odehrává v nedávné minulosti, ale současně nás uvádí hluboko do světa pradávné asyrské civilizace. Spolu s hrdiny příběhu pronikáme do starověké mezopotamské kultury a její mytologie, k tajemnému kultu bohyně Ištar a pátráme po komplikovaném hlavolamu, jenž nás má dovést k ukradené biblické památce a velkolepému ztracenému pokladu. V moderních kulisách románu se tak snoubí starověké dějiny Mezopotámie s nejrůznějšími aspekty hermetismu, okultismu a alchymie.
Hlavní hrdinou románu, jehož děj se odehrává mezi válkou zmítaným Bagdádem a New Yorkem, je John Madison, newyorský obchodník s uměním, jemuž se následkem války v Iráku a rabování v bagdádském muzeu v létě roku 2003 navždy změní život. John Madison, Američan tureckého původu, kterého vychoval jeho starší bratr Samuel, je uznávaný archeolog a asyriolog. Ten jako významná osobnost newyorské umělecké scény Johnovi pomohl rozjet kariéru. Začátek války Samuela zastihl v Bagdádu, kde se mu během rabování v Národním muzeu podařilo zachránit významnou rytinu.
Při návratu do New Yorku však umírá při autonehodě a jeho bratr John, který auto řídil, je hospitalizován. Po propuštění z nemocnice zjišťuje, že jistý přítel z dětství rytinu ukradl a ukryl a mezitím se ji pokoušel prodat za co nejvyšší cenu.
Potenciální kupci ale zloděje zavraždí a jeho právníci Johnovi posílají dopis a disk se složitým hlavolamem, který mu má poskytnout klíč vedoucí k ukryté rytině.
John bojuje s časem a se zabijáky v patách se rytinu snaží najít. Pátrání ho proti jeho vůli zavede zpět do Bagdádu. Zde jej čeká odhalení pravdy, jež stála na počátku slavného příběhu, který celý svět pokládá za pouhý mýtus.

 

Externí odkazy:

[info] Pitaval



WebArchiv - archiv českého webu