kniha » Tanec ve stínech
má v knihovně 21
hodnotilo: 11
76%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Tanec ve stínech

Alexej Pechov

Tanec ve stínech

série: Kroniky Sialy
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy

originální název: Džanga s tenjami

vydání: Zoner Press (web) 2011

odkazy: 3x [recenze]


SERIE: Kroniky Sialy
[1] Tulák ve stínech
[2] Tanec ve stínech
[3] Bouře ve stínech
Informace / Anotace ke knize: Tanec ve stínech

Dobrodružná výprava cynického zlodějíčka Harolda a jeho nesourodého doprovodu pokračuje! Mohou hbité zlodějské prsty a důvtip zachránit celý svět?

Mír v Siale a životy jejích obyvatel ohrožuje mocný a nelítostný čaroděj a jediné, co ho může zastavit, je Duhový roh. Tento artefakt z dávných dob nabitý nesmírnou magickou silou se nachází ukrytý ve strašidelném Paláci kostí. Dostat se k němu přes všechna možná i nemožná ochranná opatření ale není vůbec snadné. Jedinou nadějí je artefakt ukrást. A tak si král a Řád mágů najmou chytrého a světem protřelého chmatáka Harolda Stína.

Harold se spolu se svým podivným doprovodem čítajícím elfskou princeznu, věčně rozhádanou dvojici gnóma a trpaslíka, zeleného gobliního šaška a bandu několika dalších královských bojovníků vydává na cestu a doslova na každém kroku dává svou kůži všanc. Jenže zakázka je zakázka a jednou dané slovo nemůže vzít slušný zloděj zpět.

Ve druhém díle trilogie Kroniky Sialy navazuje Alexej Pechov na zábavný a dobrodružný příběh Tuláka ve stínech. V Tanci ve stínech však staví Haroldovi do cesty snad ještě víc překážek a nepřátel. Zároveň mu ale dává poznat i hodnotu opravdového přátelství. Harold není typický hrdina velkých slov nebo okázalých skutků, ale nebezpečí se nebojí a odhodlaně a s vervou bojuje.

 

Externí odkazy:

[recenze] Mfantasy (Martin Caha)
[recenze] Sarden.cz (Petr Vařák)
[recenze] MFantasy.cz (Kateřina Kuldanová)



WebArchiv - archiv českého webu