kniha » Nesmrtelná milenka
hodnotilo:
0%
Nesmrtelná milenka

František Zavřel

Nesmrtelná milenka

komedie o pěti dějstvích

Kategorie: sci-fi - divadelní hra

vydání: Topič 1927


Informace / Anotace ke knize: Nesmrtelná milenka - komedie o pěti dějstvích

Je rok 1925. Na hřbitově osloví Vivi, manželku profesora Atanata, neznámý muž, aby její manžel vynalezl sérum života zabraňující zestárnutí a smrti. Profesor sérum opravdu vynalezne a Vivi je první, která sérum dostane.
Uplyne 150 let. Lidstvo nebylo připraveno na dlouhověkost a nesmrtelnost, lidí značně přibylo, za profesorem chodí stále více naočkovaných lidí a vyčítají mu svou nesmrtelnost, profesor slyší různé příběhy. Všichni jsou proti dalšímu očkování. Profesor se rozhodne vynalézt sérum, které opět umožní smrt. Uplynulo dalších 10 let. Vychází najevo promiskuitní život Vivi, služebné si vedou seznamy jejich milenců, v současné době je jich 3874. Ačkoliv je Vivi přes 160 let, vypadá stále stejně jako před 160 lety. Profesor vynalezne sérum na smrt, lidé mohou zase stárnout a umírat. Revolucionáři začínají vraždit všechny očkované a hledají i původce séra, profesora a Vivi. Vivi se skryje v klášteře, ale i tam ji revolucionáři najdou.
Objeví se opět neznámý muž ze hřbitova.
V knize jsou různé slovní dvojznačnosti, např.: „píše na ní × ni“, „Musela jsem držet milostpánovi.“. Novináři mají německá jména v překladu, např.: vůl, kráva, tele. ipp.

 zobrazit spoiler - obsah / děj knihy 



WebArchiv - archiv českého webu