kniha » Nekromant Johannes Cabal
chce si přečíst 5 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 16
hodnotilo: 27
81%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Nekromant Johannes Cabal

Jonathan L. Howard

Nekromant Johannes Cabal

série: Johannes Cabal
díl v sérii: 1

Kategorie: horor - fantasy - humorná

originální název: The Necromancer
originál vyšel: 02/2010

vydání: Plus (Albatros Media) (web) 2012

odkazy: 4x [recenze]


Komentáře:
snop  | *** 20.04.2012 12:24

Je to clekem vtipne, ale popravde, diky epizodickemu charakteru jednotlivych kapitol se to trochu rozpada. Konec (posledni dva dny deje) je vylozene vymodleny. Nicmene kdyz to vezmu jako „pasmo“, tak je to dobre, byt plytke.

Julianne  | **** 30.07.2012 13:10

Velmi dobrý, vtipný a zajímavě napsaný román (nebo spíše rámcová novela, kapitoly na sebe navazují poměrně volně). Johannes Cabal je výborná postava, ale ještě lépe vynikne ve druhé části série, v Detektivu Johannesi Cabalovi, který je prostě úžasná kniha… Nekromanta rozhodně nevynechejte – a když už u něj budete, sáhněte i po dvojce…

Sirius  | **** 23.08.2012 11:56

Je to zábavný, nechybí zajímavý nápady. Kdyby se jednalo o sborník povídek, vrněl bych blahem. Jenže je to román a jako takový nefunguje a ta roztříštěnost mě strašně štvala. Ale na dvojku se těším.

Gaarq  | **** 20.11.2012 13:46

jsem docela na vážkách. nekromant johannes cabal mi k srdci nepřirostl (určitě by se chtěl zase urvat), cirkusy a karnevaly nenávidím. ale text je svižný, vtipný (hrál jsem v trolejbuse divadlo, páč řehtal jsem se, ne že ne) a zábavný. zpracovává starý příběh o smlouvě chytrého člověka s ďáblem, dělá to tak trochu jinak i než je v kraji SF zvykem, ale sám autor přiznává vliv bradburyho. nejsme ošizeni o gradaci i pointu, ačkoliv závěr je poněkud mdlejší než start. čeho se ale nedokážu zbavit, je mírná pachuť povrchnosti, jistě autor předhazuje čtenáři nějaká ta mravní dilemata, ale činí tak jaksi nezaujatě, z povinnosti, aby o něm v recenzi nenapsali, že tak nečiní. čtenáři se nedostane žádného rozuzlení, rozhřešení či rozvití oněch dilemat a tak tápe. nebýt té zatracené vtipnosti (klobouk dolu, viktore ;) tak bych šel o astru níž.

trudoš  | ****1/2 01.11.2017 22:08

Tahle kniha je jednoduše báječná. Nápaditá, humorná i originální, s intelektuálním přesahem a vymazlenou zápletkou. Co mě přitom okouzlilo nejvíc, byla opojná atmosféra pojízdného karnevalu plného podivuhodných monster, falešných her a nejasných proroctví. S tímhle spektáklem jezdí principál Johannes Cabal po světě a sbírá duše ďáblovi, aby vykoupil tu svou vlastní. Jenže vsaďte se někdy s otcem všech lží… Leda nejste-li sám ještě větší lhář.
Prvotina Jonathana L. Howarda je plná břitkého humoru, skvěle nakombinovaného s magií hrůzostrašných historek z přelomu století. Hraje přitom na notu absurdních hodnot společenského života, které se mění se stejnou pravidelností, jako roční období. Děj je v první půlce především sledem různých epizod, teprve druhá část knihy nabídne celistvější zápletku. Zde však už vyprávění trochu stagnuje, jako by autor ty nejlepší nápady zužitkoval příliš brzy a nevěděl, co psát dál. Přesto by mě vážně moc zajímalo, jak se celá série vyvíjí v dalších dílech.



WebArchiv - archiv českého webu