kniha » Kniha rozkoše a hrůzy
chce si přečíst 1 | má v knihovně 5
hodnotilo: 3
63%
Kniha rozkoše a hrůzy

Michal Tesáček

Kniha rozkoše a hrůzy

Kategorie: fantasy - povídková sbírka

originál vyšel: 2012

vydání: Plejáda 2012

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
Mrowka  | *** 25.05.2012 12:01

Je to velmi svébytná a těžko hodnotitelná věc. Docela jsem se ocitl na stejné vlně s autorem, takže jsem se bavil, ale umím si představit, že někdo bude po koupi plakat a lomit rukama, cože to koupil za hovadinu. Takže si v knihkupectví pečlivě pročtěte pár stran před koupí, ať víte, jestli je to pro vás nebo ne.

trudoš  | ***1/2 28.12.2017 23:33

Parodie nikdy nebyla mým šálkem, takže jsem tuhle sbírku humoristických povídek otevíral s jistotou, že ji minimálně po prvním příběhu zavřu a zapomenu. Hovno Majere, hovno máš.
Tedy ne, že by šlo o nějak moc stráveného času. Těch necelých dvě stě stran uteklo jako voda, přičemž literární eskamotérství Michala Tesáčka okouzlí svou hravostí natolik, že člověk svět kolem ani nevnímá. To je dáno tím, že se autor málokdy opakuje a každý text představuje něco jiného, než co předložil o chvilku dříve. Takže jestli vám nevadí vpravdě šílený humor, pak je Kniha rozkoše a hrůzy skvělou volbou. A jste-li na kočičky a taky trochu zoofil, pak už nemáte vůbec co řešit. Přes všechnu tu chválu však soubor poskytuje jen krátké hříčky. Něco je poctou obrozenecké pornografii, něco zas utahování si z historické fantasy, jinde je znát fascinace tvorbou Káji Saudka a kdo rád Frantu Kotletu, může se dozvědět, jak to ve skutečnosti bylo s jeho osudem.
PS: Slipy z předkožky ledního medvěda jsou hodně cool.



WebArchiv - archiv českého webu