kniha » Házím ti laso, kamaráde
chce si přečíst 4 | má v knihovně 16
hodnotilo: 24
85%
Házím ti laso, kamaráde

Josef Pecinovský

Házím ti laso, kamaráde

Kategorie: sci-fi - povídková sbírka

jiný (obecně známý) název: I Throw the Rope to You, Friend

vydání: Grada (web) 1999

odkazy: 3x [recenze]


Komentáře:
Gaarq  | **** 26.10.2010 21:59

tak jsem si po 11 letech knihu přečetl a stále si myslím, že josef pecinovský byl (a možná stále je, ale nic nového jsem od něj nečetl), jedním z našich nejlepších scifi povídkářů, který dokáže skloubit dobrý dobrodružný příběh, přijatelnou psychologickou prózu a nápaditou antiutopii. jeho příběhy se dají pořád číst a čas jim na kvalitě určitě neubral.

Dilvermoon  | ****1/2 11.09.2011 11:05

Hodně dobrá sbírka povídek, kde najdeme dobrodružky i povídky s poměrně závažným poselstvím, jak to má Josef Pecinovský v oblibě. Ovšem nikdy se nejedná o nečitelné filozofování, právě naopak. Všechny povídky jsou velmi, velmi čtivé a nenudí. Pro mě nejlepší tři jsou titulní povídka a dále Index vitality a Musím ho shodit. Pár dalších však zaostává jen o prsa. Pan Pecinovský prostě umí a už dávná povídka Její Veličenstvo (později prodloužená do románu Plástev jedu) mě nadchla a další povídky přesvědčily. Obálka je ovšem skutečně šílená.

Duirin  | ****1/2 30.11.2012 14:21

Knihu jsem si pořídil a přečetl především kvůli úvodní povídce a Indexu vitality, které jsem kdysi četl a dost mě tehdy zaujaly. To platilo i při druhém čtení, ostatní povídky jsou sice mírně slabší, ale opravdu jen o málo. Jako nejslabší bych naopak označil povídky Zabil jsem vás, Sagumo! a Kupte si svět.
Pecinovský mě jako můj oblíbený autor opět nezklamal.



WebArchiv - archiv českého webu