kniha » Hegemonův stín
chce si přečíst 9 | chce mít v knihovně 7 | má v knihovně 60
hodnotilo: 58
81%
Hegemonův stín Více vydání = více obálek.

Orson Scott Card

Hegemonův stín

série: Stínová série
díl v sérii: 2
kniha patří do světa: Ender

Kategorie: sci-fi

originální název: Shadow of the Hegemon
originál vyšel: 2001

vydání: Laser-books (web) 2003; Argo (web), Triton (web) 2019

odkazy: 3x [recenze]


SERIE: Stínová série
[1] Enderův stín
[2] Hegemonův stín
[3] Stínové loutky
[4] Obrův stín
Informace / Anotace ke knize: Hegemonův stín

Anotace: Druhá kniha Stínové série.

Enderova hra je jeden z nejpopulárnějších románů žánru sci-fi. Získala cenu Hugo a Nebula, její náklad překročil milion exemplářů, byla přeložena do mnoha jazyků. Vypráví příběh chlapce, Endera Wiggina, a jeho s obtížemi vyválčeného vítězství nad cizí rasou, která hodlala zničit Zemi. Ale Ender není jediné dítě v Bojové škole. V Enderově stínu Card vypráví o Fazolkovi, který se stal Enderovou pravou rukou, jeho stratégem a přítelem.
Teď poznáme další příběh malého Fazolka, chlapce před nímž stojí problémy, které opět rozhodují o dalším osudu lidstva na celé Zemi.

Válka je skončena. Ender Wiggin a jeho tým brilantních dětí – válečníků vyhrál. Nepřátelé jsou zničeni, lidská rasa je zachráněna. Ender se sice nevrací na Zemi, ale jeho družina ano, domů ke svým rodinám, rozptýleným po celém glóbu. Bojová škola už není. Ale jakmile vnější nebezpečí pomine, Země se znovu stává bitevním polem. Děti z Bojové školy jsou více než hrdinové, jsou potenciální zbraně, které mohou mít význam pro země které by je ovládaly. A postupně, jeden po druhém, jsou všichni členové Enderovy družiny uneseni. Jenom Fazolek se zachrání a hledá pomoc u Enderova bratra Petra.
Petr Wiggin, Enderův starší bratr, stále z pozadí manipuluje pozemskou politikou. S Fazolkovou pomocí možná dosáhne svého cíle – ovládnutí světa…


Jiné ocenění :
2002 – Locus Poll Award – Best SF Novel – 2. místo


 

Externí odkazy:

[recenze] Neviditelný pes (Pavel Obluk)
[recenze] Neviditelný pes (Pagi)
[recenze] Fandom.sk (Stiffel)



WebArchiv - archiv českého webu