kniha » Dlouhý černý úsvit
má v knihovně 35
hodnotilo: 50
78%
Dlouhý černý úsvit

Jiří Walker Procházka

Dlouhý černý úsvit

série: Agent JFK
díl v sérii: 27

Kategorie: sci-fi

vydání: Triton (web) 2012

odkazy: 4x [recenze]


Komentáře:
Sirius  | ***** 02.06.2012 00:25

No ty krávo… tohle je Procházkův majstrštyk

epco55  | *** 23.07.2012 10:37

Ukončenie, ak aj nie cyklu tak určite jednej kapitoly. Zbesilá akcia od začiatku do konca. V niektorých momentoch mám pocit že hrdinovia musia mať minimálne 4 ruky aby stíhali meniť zásobníky. Každá postava tu síce dostáva svoj malý priestor, ale človek si veľmi rýchlo uvedomí, že je jedno o koho sa jedná nakoniec dopadne presne tak ako ten pred ním. Procházka sa snaží a píše mu to spôsobom že musel zavariť niekoľko počítačov, bohužiaľ frenetické tempo, brutalita a pocit blížiaceho konca nepostačuje. Nedostáva sa tu dramatična, osudovosti a tak je po chvíli jedno čo sa deje okolo postáv a s postavami. Je to o to smutnejšie že sú to postavy s ktorými človek prežil 26 predchádzajúcich kníh, niektoré si obľúbil a niektoré znenávidel. A zrazu je mu jedno čo sa s nimi stane. Niekedy je proste menej viac, a v tejto knihe by niektorých vecí naozaj mohlo byť menej, aby tých podstatných bolo viac, alebo aby si čitateľ naplno uvedomil ich dopad.

aqu1la  | ***** 31.12.2012 07:44

Akčný mazec s veľkými stratami na strane agentúry, ale patovým záverom. Kým poslednými knihami série som sa prehrýzal ťažko, toto krásne odsýpa a posúva celú sériu dosť podstatne k niečomu novému. K čomu, to uvidíme..

tiradentes  | ***1/2 11.08.2017 12:35

Po predchádzajúcich štyroch úpadkových dieloch sa JFK postavil na nohy a opäť sa dostal do správnej formy. Prestal sa chovať ako kretén (za čo nemohol on sám, ale autori) a namiesto bezduchého „muckania“ s infantilnými mamelukmi, poriadne natrhol riť bande sfetovaných magorov. Za mňa veľmi dobrý diel, od Procházku zatiaľ jednoznačne najlepší.



WebArchiv - archiv českého webu