kniha » Loď mezi hvězdami
chce si přečíst 4 | má v knihovně 6
hodnotilo: 11
71%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Loď mezi hvězdami Více vydání = více obálek.

Beth Revis

Loď mezi hvězdami

Kniha vyšla i pod názvem:
Naprieč vesmírom
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Loď mezi hvězdami
díl v sérii: 1

Kategorie: sci-fi - pro děti a mládež

originální název: Across the Universe
originál vyšel: 11/01/2011

vydání: Ikar (SK) (web) 2011; CooBoo (CZ) (web) 2012

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
memnon666  | **** 18.04.2013 21:25

Nejprve bych rád poznamenal že jsem knihu asi tak 2* málem odložil vzhledem k trapnosti několika míst v textu. Nicméně pokud odhlédnu od divných stylistických prostředků k „snížení“ věkové hranice – např. úža, a dalších podobně nepasujících slov v jinak běžném textu a pár chybiček v korektuře tak po příběhové stránce je to taková příjemná oddechovka u které se mozek nenadře.

Lokina  | **** 19.03.2017 19:42

Strašně hezky napsaná kniha. Já vesmírnou tematiku mám ráda a tahle scifi pohodovka se špetkou romantiky, mě chytla a už nepustila. Do konce jsem netušila jak to dopadne a byla jsem překvapená. Teď čtu Milion sluncí a zatím mě to baví ;-)

trudoš  | **1/2 22.12.2017 07:38

Přestože jsem očekával romantickou sci-fi pro kluky a holky, kupodivu to zas taková tragédie nebyla. Na druhou stranu ale ani žádná hitparáda, pouze jednoduchá dobrodružka pro mládež, které nejvíc ubližuje příběhová naivita a obehrané téma. A možná bych i hodnotil lépe, nebýt autorčiny tendence dělat z náctiletých chytráky, kteří o životě, morálce a lidskosti vědí víc, než kdokoliv nad dvacet. Jinak ale dystopie v duchu Raye Bradburyho nebo George Orwella, s přihlédnutím k cílové skupině, na kterou Beth Revisová míří. Kulisy však drží pohromadě silou vůle a je otázkou, jestli kvůli tvůrčí lenosti nebo pro záměrné zjednodušování. Bohužel, nosná témata spisovatelka průběžně nakusuje a pak odkládá, jako by trpěla roztržitostí. Naopak děj šlape bezproblémově a umocněn krátkými kapitolami zaručuje, že člověk u knihy příliš času nestráví. Navíc epizodní závěr nenutí k pokračování. A to, co mě zajímalo nejvíc – pravda o vesmírné lodi -, se z 80% zodpovědělo, takže vlastně docela spokojenost.



WebArchiv - archiv českého webu