kniha » Zápisky z Garthu / Leonora
chce si přečíst 1 | má v knihovně 15
hodnotilo: 10
82%
Zápisky z Garthu / Leonora

Jaroslav Velinský

Zápisky z Garthu / Leonora

Tento svazek obsahuje díla vydaná samostatně: Zápisky z Garthu (Leonora)

Kategorie: sci-fi

vydání: Kapitán Kid 1995


Informace / Anotace ke knize: Zápisky z Garthu / Leonora

Předmluva Ondřeje Neffa: Zápisky z Garthu je příběh o čase a sám je peripetiemi svého vzniku do času zakotven. Mohl totiž vznikat jenom někdy. Pochází z doby vzepětí české sci-fi v druhé půlce šedesátých let a stala se pro nás knihou poněkud záhadnou. Vyšla v regionálním severočeském nakladatelství Dialog a ještě v době, kdy jsem psal Něco je jinak, znal jsem jen malou stopu po ní, anotační lístek z plzeňské knihovny. Nu a teď mám v rukou knihu kompletní, doplněnou o Leonoru, její druhý díl. Co všechno se událo za posledních dvacet, za posledních deset, za posledních pět let! Už to pomyšlení mi činí tuto knížku vzácnou. Opět přichází ze severu, nečekaná, záhadná. Nebudu se pokoušet o proroctví, že se stane legendou. Budu pouze konstatovat: ona legendou je už teď. Ondřej Neff

Jaroslav Velinský po téměř třiceti letech od vydání knihy „Zápisky z Garthu / Leonora“ (která se skládala jen z jedné samostatné části) napsal druhý díl, který v roce 1995 vydal společně v jednom svazku s novým vydáním prvního a celé knize dal stejný název jako vydání z roku 1969.
Toto vydání ovšem obsahuje kompletní (mírně upravené) vydání z roku 1969 pod názvem „Zápisky z Garthu“ a navazující druhou část z roku 1995 pod názvem „Leonora“.

Pro větší srozumitelnost ještě dodatek:
Toto vydání z roku 1995 obsahuje kompletní vydání z roku 1969 (lehce textově upravené), které zde končí na straně 89. Celý zbytek knihy (tj. str. 90 – 191, takže 101 stran) je NOVÝ, DRUHÝ DÍL, který začíná tam, kde vydání z roku 1969 končí a který vyšel poprvé až v tomto vydání 1995.

 



WebArchiv - archiv českého webu