kniha » Lovci monster s.r.o.
v Top10 1 | chce si přečíst 9 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 63
hodnotilo: 91
85%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Lovci monster s.r.o. Více vydání = více obálek.

Larry Correia

Lovci monster s.r.o.

série: Lovci monster
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - horor - akční - upíři - vlkodlaci

originální název: Monster Hunter International
originál vyšel: 2007

vydání: Fantom Print (web) 2012; Fantom Print (web) 2019

odkazy: 1x [ukázka], 4x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | ****1/2 30.06.2012 13:26

Něco mezi Kulhánkem a Žambochem, ale blíž to má k tomu druhému. Kulhánkovi je to podobné občasnými černými hláškami (ale není jich zas tak moc), stylem hlavního hrdiny a bojem za dobrou věc. Žambochovi se to podobá ve fetišismu ohledně používaných zbraní a větší civilností. Je to slušný mix akce, ale vyskytuje se zde i pro americkou produkci nezbytná romantická linie, takže ultraortodoxní příznivci Kopřivy by mohli být tímto faktem znechuceni :-). Každopádně příznivci tohoto žánru nebudou zklamáni. Třešničkou na dortu je vyhnutí se syndromu nezničitelného superhrdiny, tak běžného u domácích autorů.

GeRony  | **** 23.07.2012 15:15

Tak. Fanusikom zanru sa to urcite bude pacit. Co tu mame – hlavneho hrdinu, ktory je namakany buchac a ako sa nas snazi presvedcit autor aj inteligent, ktory spravi uctovnicke skusky lavou zadnou. Tuto vidim najvacsiu slabinu knihy, na jednej strane podla autora inteligent, na druhej strane si nevie domysliet niektore do oci bijuce veci a v spolocnosti Julie sa sprava ako, s prepacenim, dement. Toto sedi tak na zakladnu skolu alebo ctitelky Edwarda. Mne sa sem proste ta romanticka linia nehodi, podla mna to mina cielovu skupinu, kedze si neviem predstavit ako toto citaju romanticke devy. Dost vsak bolo vycitiek, co sa tyka akcie, je to jednoznacne plus, ma spad, je napisana prehladne, budete hrdinom drzat palce. Ti su sympaticki, niektore veci su na nich originalne, autor sa snazil aj trosku osviezit zauzivane stereotypy (elfovia, orkovia), za to urcite palec nahor. Este za mensie minus povazujem „save the world“ koncept, ktory mi uz pomaly lezie na nervy. Uplne by stacilo aj nieco menej megalomanske, to vazne v kazdej knihe musia zachranovat svet???

Roggy  | ***1/2 02.08.2012 19:18

Příjemné akční čtivo. V průběhu čtení mě to bavilo docela hodně – připomínalo mi to mix oblíbených knížek i filmů, ale asi týden po dočtení to mizí a přestávám si cokoliv pamatovat. Nicméně docela dobře napsaná oddechovka a autor mile překvapil, neboť jsem čekal něco horšího.

epco55  | ***1/2 03.04.2013 07:43

Podobných hrdinov tu už bolo, akurát tento je človek a väčšina jeho vlastností, ktorým ďakuje za prežívanie je spôsobená výcvikom. No a zvyšok už potom ide podľa viac menej známej šablóny. Odhalenie, zasvätenie, tréning, prvý boj, prvá prehra, ďalší boj atď. Celé to je ozvláštňované romantickými úvahami hlavného hrdinu, jeho častokrát až neúnosnou naivitou a nechápavosťou a hlavne je to celé jeden veľký strelno zbraňoví fetiš. Číta sa to na jeden dych a končí to presne v momente kedy ma má autor zaháčknutého na pokračovanie. Som zvedavý ako dlho ten háčik vydrží.

Zombi  | **** 21.06.2013 21:18

Rozhodně zábavné akční a občas i vtipné čtení, spousta akce, nějaká romantika, pár tajemství a celé je to napsáno hodně čtivě. Fanoušci do zbraní si můžou přidat další hvězdu :o) První dvě třetiný výborné, poslední třetina trochu překombinovaná, ale stále slušná. Těším se na další díl.

Dext1  | **** 08.09.2015 21:47

V průběhu čtení jsem si říkal, že nejde jen o „kvalitní“ brakovou akčňárnu, ale je to spíš takový mix s klasickou fantasy. Někdy asi tak ve třech čtvrtinách knihy byla míra mé spokojenosti taková, že jsem objednal všechny čtyři zbývající díly. No a pak přišel závěr, který mě do slova a do písmene nasr… Jeden WTF moment za druhým. POZOR MOŽNÝ SPOILER – Navíc autor nenašel odvahu obětovat byť jen jednu jedinou postavu, která by stála za řeč (nemusí jako Martin vyvraždit 90 procent hlavních postav, ale pokud je deset lidí v situaci, kdy mají tak jednoprocentní šanci na přežití, tak to, že z toho vyváznou všichni živí, příběh dost shazuje). Nakonec to tedy v mých očích přeci jen je pouze béčková, i když velmi dobře a čtivě napsaná, záležitost. V rámci žánru je to ale i tak slušné a s ohledem na to, že hodnocení u dalších dílů roste, tak to snad už bude jen lepší. Mimochodem, chápu, že autor obálky nemusí danou knihu číst, ale někdo by mu měl aspoň naznačit, jak postava, kterou kreslí, vypadá – potom by se nemohlo stát, že tam místo 135-ti kilovýho ošklivýho nabušence bude o padesát kilo lehčí krasaveček (to, že se tváří jako debil, to prostě nezachrání).

trudoš  | ****1/2 02.05.2017 23:50

„Jeden jinak normální čtvrteční večer jsem dostal příležitost prožít americký sen. Podařilo se mi prohodit svého neschopného, debilního šéfa oknem ve čtrnáctém patře.“
Zlaté pravidlo první věty zde padlo na úrodnou půdu, a jak mile Lovci monster začínají, tak pokračují i nadále. Umí-li si totiž autor sám ze sebe utahovat, polovinu čtenářových sympatií (nebo alespoň těch mých) má v kapse. Tu další pak získá zběsilou akcí, která sice neimponuje novátorstvím, ale je nápaditá a šlape jedna báseň. Snad jen jedno negativum bych měl – těch čtyři sta stran malým fontem je pro podobný žánr možná trochu moc. Na jednu stranu super zábava na dlouhý čas, na druhou stranu příliš mnoho super zábavy na dlouhý čas. Hlavně tak o to víc vynikne troubovitost hlavního hrdiny, který snad jediný celou dobu tápe v souvislostech, přestože modrým je vše jasné už nějakou dobu. Jenže co byste taky chtěli očekávat od chlapíka, co má téměř dva metry, váží něco přes metrák, miluje zbraně a má sklony k hrubému násilí?



WebArchiv - archiv českého webu