kniha » Ghost - Nova
v Top10 1 | chce si přečíst 1 | má v knihovně 9
hodnotilo: 10
86%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Ghost - Nova

Keith R. A. DeCandido

Ghost - Nova

série: StarCraft
díl v sérii:

Kategorie: sci-fi - podle videohry

originální název: Ghost: Nova
originál vyšel: 2006

vydání: Fantom Print (web) 2012

odkazy: 2x [ukázka]


Komentáře:
firen  | **** 24.05.2013 05:20

Nova byla první kniha, kterou jsem ze starcraftovského universa četl. A jako taková mě velice zaujala. Děj starcraftu počínaje původní hrou až po wings of liberty, jsem znal a proto mě zajímalo, jak taková kniha může vypadat, a popravdě mě dost překvapila.
Musím uznat, že v žádné fázi knihy, jsem netušil, kam se chystá autor zabrousit. Přišlo mi, že tuto knihu pojal netradičně, leč velice zajímavě. Oproti předchozím dílům, není Nova suše okopírovaná ze hry. Oproti předchozím dílům, se nesnaží vykrádat první díl série ale vyvijí něco nového, výborně zasazeného do již známého příběhu.
Zkratka tato kniha, uspokojí každého fanouška starcraftu. Nabízí známé prostředí ale zároven dodává mnoho nového, ještě nezodpovězeného a nabízí čtenáři čtivý, kvalitní zážitek.

Speedemon  | *** 26.07.2013 20:12

Kniha si jede svoje a události ze hry jsou zde spíše v pozadí. Hlavní postavy jsou lidé a o ostatní rasy se také jenom opřeme. Kniha splňuje to, proč vznikla. Oddechové nenáročné čtivo. Příběh o dívce, která si prochází jednou tragickou událostí za druhou a navíc je telepatka a telekinetička se čte poměrně dobře. První polovina mi i tak přišla docela nudná a bavit mě pořádně začala až v polovině druhé, kdy autor i přitvrdil a zrovna se s tím nepáral. Zbytek postav je zde jen na okrasu a ani Nova není zrovna nejpropracovanější. Ale to se od tohoto typu literatury ani nedá moc očekávat. Rychlý lehký nadprůměr.



WebArchiv - archiv českého webu