kniha » Na vlastní pěst
má v knihovně 33
hodnotilo: 51
85%
Na vlastní pěst

Miroslav Žamboch

Na vlastní pěst

série: Agent JFK
díl v sérii: 28

Kategorie: sci-fi

vydání: Triton (web) 2012

odkazy: 5x [recenze]


Komentáře:
Sirius  | ***** 15.11.2012 18:40

Absolutně vymazlenej 28. díl JFK, kde se mi líbilo všechno od duševního rozpoložení hrdiny, přes svět až po samotnej příběh o pašování zbraní. Řekl bych, že Mirek Žamboch v tak dokonalý formě nebyl už hodně dlouho, tak snad mu vydrží…

Schramm  | ** 11.12.2012 15:26

Já tak nadšený nejsem. Kniha sice není špatná, to ne, pořád je to Žamboch, ale nemůžu se zbavit dojmu, že jsem sice knihu nakonec dočetl (trvalo mi to neobvykle dlouho, nebyl problém ji odložit) – a nic. Možná jsem po skvělém díle JWP čekal až moc, tj. nějaké nzásadní nakopnutí, možná to nakopnutí ještě přijde v dalších dílech, ale zatím mám dojem vycpávkového dílu, která nic moc neřeší. Podle mého by příběh stačil na standardní rozsah série, 250 stran je ale moc. Většinou je děj docela utahaný (pár rvaček je pravda oživení), konec pak zbytečně náhlý a jakoby useknutý. Hodnotím jako průměr, v kontextu autora a jeho díla možná dokonce lehký podrůměr. Fanoušci JFK přesto myslím nebudou zklamáni.

aqu1la  | ***** 31.12.2012 07:52

Občas som mal pocit, že čítam Baklyho ..proste typický Žamboch, ako ho mám rád. Príbeh JFK, ktorý nasleduje po masakre v agentúre. Zasadený do sveta s nedostatkom kovu, teda presne svet, ktorý autor vie podať s vynikajúcou atmosférou, paráda..

epco55  | ***1/2 08.04.2013 08:38

Oproti predchádzajúcej prehnane akčnej časti krok správnym smerom. Príbeh sa sústreďuje výhradne na hlavného hrdinu, jeho myšlienkové pochody a vysporiadávanie sa so situáciou v ktorej sa ocitol po vyhladení agentúry. Príbeh pekne drží pohromade a všetko okolo Johna sa konečne hýbe nejakým smerom a nedochádza k prešľapovaniu na mieste ako to bolo niekoľko častí dozadu. Žamboch píše tak ako už dlho nie, a je radosť čítať a ponárať sa do sveta ktorý štartuje nanovo. A tak mám opäť chuť na ďalšie dobrodružstvá JFK.

orson  | ***** 22.04.2013 09:22

Podle mě jeden z nejlepších dílů série. Akorát mi připadá, že všechny hlavní postavy pana Žambocha jsou vnitřně tak nějak stejné – Bakjly, Koniáš, JFK, Herbert Ducatti, … Na druhou stranu mi to zase až tak nevadí :)

KeB  | **** 17.05.2013 12:31

Nakonec to bylo příjemné překvapení. Evidentně má Mirek Žamboch tenhle svět bez oceli vymyšlený do hloubky a pořádně.

veere  | ****1/2 06.11.2013 13:05

Po hodně dlouhé době konečně povedený díl, destrukce agentury Kovářovi evidentně pomohla, i když se v knize potýká s duševními poruchami… Jediné co bych knize vytknul jsou milostné scény, všechny Žambochovy popisy jsou v každé knize stejné, uvítal bych jich méně, a myslím, že trocha „vulgárnosti“ by vůbec neuškodila.

breughel  | **** 07.03.2016 21:51

Proč to je JFK asi nikdo neví, pro mě je to jasně Bakly. Žádné technologie a velká chuť zabíjet.

tiradentes  | *** 30.10.2018 13:21

Umiestnenie do Louisiany je fajn, mám rád túto lokalitu, ale… Myšlienkové pochody hlavného hrdinu už prekročili únosnú hranicu (množstvom, nie temnotou, tá sa dala chápať), a pár akčných scén dej zo stereotypu neustáleho raňajkovania, obedovania, večerania, popri tom popíjania rôznych nápojov a občasného zašukania si, nevytrhne. Osekať na polovicu, bola by to skvelá jednohubka. Takže za mňa ani zlé, ale ani dobré. Žamboch vie určite lepšie, čo už v JFK sérii dokázal.



WebArchiv - archiv českého webu