kniha » Loviště
má v knihovně 24
hodnotilo: 31
77%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Loviště

Patricia Briggs

Loviště

série: Alfa a Omega
díl v sérii: 2
kniha patří do světa: Mercy Thompson Universe

Kategorie: urban fantasy - vlkodlaci

originální název: Hunting Ground
originál vyšel: 2009

vydání: Fantom Print (web) 2012

odkazy: 3x [ukázka], 4x [recenze]


Komentáře:
FerryH  | * 08.11.2012 23:03

Neprilis napadity a ukrutne tenky romanek nebo spis novelka – rozsahem to ma prevedeno na A5 sotva 150 stranek – se sazbou si musel nakladateluv sazec slusne pohrat, aby se dostal na 250str.!!! a nakladatel si mohl rict od ctenare tak premrstenou cenu za knizku – 1KC za ridce potistenou stranku bezneho brakoveho zanroveho romanku je trochu silne kafe!!!!

Prvni dil tehle serie se mi docela libil – alternativni linie k serii romanu http://www.legie.info/serie/909-mercedes-thompsonova se zdal jako dobry tah od autorky a pro ctenare to znamenalo, ze se seznami vic s tim docela zajimavym svetem, zabydlenym fantasy potvurkama, ktere jinak zname spis nez z upirsko-vlkodlacich Urban fantasy, v tech beznejch historizujicich fantasy…
hodnotil jsem teda u prvniho dilu docela vysoko: 6 hvezdicek z deseti
druhy dil je zretelne slabsi, dostal ode mne 5 hvezdicek z deseti … ovsem!!!
kdyby autorka nepodlehla te spamujici anglo-americke supermanii, ktera je opravdu uz unavna:
1. reinkarnace Artuse!!! = jedna hvezdicka dolu!!
2. magicky mec Excalibur = druha hvezdicka dolu!
3. Jezerni Pani = treti hvezda minus

Artusovsko-merlinovsky super-spam povazuji za magorinu nemajici snad ve svetove literature obdoby!!! Ti anglicky pisici autori jsou timhle mytem opravdu posedli a nekdo (psychiatr ci odbornik na geneticke poskozeni mozku) by mel tento fenomen trosku vice klinicky prozkoumat!! V anglicky psane literature a filmu jde zcela zjevne o literarni infekcni pandemii. To nemuze byt normalni… !!
za to ze autorka podlehla a dobrovolne sirila dal tuhle literarni infekci a vnutila ji ctenarum (opet!!) teda nasleduje spravedliva odmena od nasraneho ctenare:

dve hvezdicky z deseti

a to ma stesti, ze se tam neobjevil Merlin … i kdyz neco mi rika, ze vsem dnum jeste asi neni konec!!
;o(

Vlask  | ***1/2 17.11.2012 23:32

Není to tak strašné, jak by se dle předchozího komentáře mohlo zdát. Ale pravdou je, že autorka to umí i lépe. Hlavním problémem je první půlka knihy, která je plně v područí klasické červené knihovny. Sex sice naštěstí chybí, ale jinak je to plné pocitů a naprosto nic se neděje. Ke konci se to naopak zvrhne v akčně a krvavě zakončenou detektivku. Ze série s Mercy jsme zvyklí na hodně nadpřirozena+akce a něco málo romantiky. Zde je to bohužel naopak a zatím to nevypadá, že by se to lepšilo.

Speedemon  | **1/2 12.11.2018 21:19

Ani nevím co ke knize napsat. Podle mě stačí, že těch ubohých 250 stran jsem četl přes měsíc. Skoro už teď nevím o čem to bylo. Mělo to pár fajn momentů a Anna s Charlesem ani nejsou moc otravní, jen to bylo celé dost nudné. Potenciál Netvora Chastela byl nevyužitý. Prostě z toho šlo vytřískat mnohem víc…



WebArchiv - archiv českého webu