kniha » Znamení vlka
chce si přečíst 2 | má v knihovně 17
hodnotilo: 17
78%
Znamení vlka

M. T. Majar

Znamení vlka

série: Vlci
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - romantika - urban fantasy - vlkodlaci

vydání: Fantom Print (web) 2012

odkazy: 2x [ukázka], 6x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | ***1/2 16.01.2013 22:40

Červená knihovna, ale čtivostí dokáže lehce držet krok i se známou zahraniční produkcí. Nejblíže to má asi k sérii Mercedes Thompsonové, ale narozdíl od ní je tu silné zastoupení sexu. Takže se to blíží pozdějším dílům Anity Blake. Špičky žánru ve svém oboru určitě dosahuje, ale některým čtenářům by mohlo vadit typické zaměření na čtenářky (chlapi jsou macho neodolatelní hezouni, poměrně dost sexu, pánský styptíz, ženská neví kterým se nechat dříve zbalit atd).

Sirius  | ***1/2 08.03.2013 11:59

Nebýt toho úmornýho konce, mohly to být krásný 4*. Ale i tak píše autorka fakt čtivě a ta knížka připomíná nezadrhávající se klouzačku. A stejně jako u Hot boys si myslím, že by měla jednou napsat čistej thriller…

Godefroy  | ***1/2 27.02.2014 15:18

Co napsat k této knize? Vezměte film 8 mm, přidejte červenou knihovnu a řízněte to vlkodlakama. V podstatě takové rádobyromantické vlkodlačí sadomaso porno. Ale uznávám, že velmi dobře napsané, takže pokud vám nevadí přemíra drsnějšího sexu, patří určitě ke špičce žánru.

trudoš  | *** 07.08.2018 21:16

Přestože má Markéta Marková svižný sloh a dokáže být zábavná v dialozích, nějak jsem Znamení vlka nedokázal přijít na chuť. Podstatnou část viny na tom má absence nosné zápletky, kdy vztahové techtle mechtle zabírají moc prostoru, oproti ústředním bodům programu – záchrana uneseného kamaráda a boj o pozici první dámy ve smečce. Dalším hříchem je pak našroubovaný motiv vlkodlaků, bez něhož by se vyprávění klidně obešlo. Nic proti fantastice, ale když už ji příběh obsahuje, mělo by to mít víc smyslu, než přihřívat si polívčičku na vlně zájmu a dál nemyslet. Zkrátka jsem čekal něco jiného, namísto neoriginální romance, zarámované do hávu lykantropie. Na druhou stranu, není mi náct a nejsem na kluky, takže co já do toho mám vlastně co mluvit.
Ale fakt je, že autorka psát umí – její styl je čtivý a to i v momentech, kdy scény stagnují. Umí si dělat legraci sama ze sebe, její hrdinka není nepřemožitelný terminátor a erotické scénky nejsou trapňoučce naivistické. Takže do budoucna držím palce.



WebArchiv - archiv českého webu