kniha » Praštěný
chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 29
hodnotilo: 46
83%
Praštěný

Kevin Hearne

Praštěný

série: Kroniky železného druida
díl v sérii: 3

Kategorie: fantasy

originální název: Hammered
originál vyšel: 2011

vydání: Laser-books (web) 2013; Laser (Euromedia Group) 2019

odkazy: 7x [recenze]


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [22] aqu1la 10.03.2013 21:21  

Rozčítal som prvý diel a je to iné, ako som očakával…hlavne písané s ľahkou nadsázkou, a to ja môžem. Čo som ale chcel povedať je, že ma obálka už neprekvapuje, vlastne úplne sedí popisu postavy. Aj keď mám za sebou cca len tretinu, tie obálky vlastne sedia.

Chyba bola, že podľa názvu série som očakával klasickú fantasy a to sa mi vôbec nehodilo k obálkam.

Konečne som tomu po rozčítaní porozumel a beriem späť prvý príspevok :)

 [21] Madam Brbla 07.03.2013 16:34  

Mně už je fuk, jaká má kniha obal, hlavně když série šlape a vychází v rozumných odstupech. Z duše nesnáším, když první díl knihy zapomenu dřív, než (jestli) se objeví další. Tímto prosím o minutu tichých modliteb za „Kodex Hluboké brány“, děkuji.

 [20] arwenu 06.03.2013 17:04  

Hyperione, Hyperione! Tvoje diskuzní příspěvky je lepší nečíst. Já bych si knížku s názvem Praštěný nikdy nekoupila. Obálka s fotkou nějakého mladíčka je, přiznejme si, děsná. Ale ty umíš tak pěkně přemlouvat :)

Z obálek Laser-books u mne jednoznačně vede New weird. Ale pokud ta obálka pomůže prodejnosti a vydavateli, tak ji přežiju :)

 [19] GeRony (editor) 06.03.2013 10:01  

Tak a este prihodim svoju trosku do mlyna. Mam knihu prave v ruke, typek je fajn, napis Prasteny uplne super font, hodi sa to tam, jedine, co mi tam vobec nesedi je podivny pas s runami ci cim to je a hlavne ten medajlon s napisom Kroniky zelezneho druida, ktory ma uplne zly font.

 [18] Dilvermoon (editor) 05.03.2013 16:19  

Asi takhle. Obálky s fotkami, nedejbože dokonce filmovými, nemám rád. Nicméně – obálka není to, co mně osobně knihu prodává. To je můj postoj, jiní to možná vidí jinak. Je – li obsah dobrý, obálka může být jakákoliv, nemůže to ovlivnit mé rozhodnutí. Ale pokud někdo přijde do obchodu, rozhlédne se, spatří krásnou obálku, přečte si anotaci a jde do jinak neznámé knihy, tak to je o něčem jiném.

ALE – doba je prostě taková a pokud podbízivá obálka přitáhne pozornost a kniha se prodává a vydavatel neprodělá, tak díky za to. Aspoň je potom větší šance, že si troufne na něco riskantnějšího, případně na nějaký další díl série, která jinak pomalu usíná…

 [17] Strýček Biolit 05.03.2013 15:33  

To je zas diskuze pro žabomyš válečnou :)) Balte knihy do stránek z Blesku a úspěch je zaručen, jelikož Blesku se prodá zaručeně nejvíc a pokud člověk narazí na výtisk zabalený ve stránce „Smějeme se s dívkou Blesku“ bude mít obálka i šmrnc :))

 [16] Honzeecheck 05.03.2013 15:01  

Mě se suverénně nejvíc líbí New Weird a i Simmons má v Laseru moc pěkný obálky. Mistrovská SF je celkem pěkná, i když mam radši víc obrázků a míň toho okolo. Ale tam se mi především líbí obsah tak to neřeším. Nelíbí se mi New Space opera, která je taková rezavá, to mi přijde paradoxně spíš retro

 [15] GeRony (editor) 05.03.2013 14:28  

No, kazdy ma iny vkus. Ja mam prve dva diely doma, riadil som sa hodnotenim na Legii, takze obalka az tak nezavazi. Celkovo musim povedat, ze som s obalkami od Laseru VELMI spokojny, uplny vrchol blaha su obalky rady Moderni dila fantasy. Co sa tyka tychto obalok, rozhodne ma neurazili, na druhu stranu dokazem pochopit, ze niekomu, no, nepadnu do oka. Osobne ma tiez, neviem preco, nelakaju obalky s fotkami na obale…

 [14] Honzeecheck 05.03.2013 14:05  

@Hyperion[13]: já s tim nezačal ale to je jedno.

 [13] Hyperion (editor) 05.03.2013 13:37  

Fíha, no vidíš a mě to jako čtení jen pro holky ani podle těch obálek nepřipadá. Tečka. Pokud tedy hledáš něco jako Twilight, tak se omlouvám za zmatení, tohle je něco jiného :-)

 [12] Honzeecheck 05.03.2013 12:54  

no ne, ty řikáš že to neni „twilight“ ale ta obálka prostě působí jak brak pro holky. jestli to neni brak pro holky, tak je podle mě obálka neodpovídající a pak to není výhra pro všechny. tečka.

mě se obecně nelíběj knihy co maj na obálce fotku a jako vrchol hnusu pak považuju filmový obálky. Když už tak jako Atlas Mraků, kde to jde sudnat a je pdo tím obálka jiná :-)

 [11] ff 05.03.2013 11:17  

naprosto souhlasím s hyperionem. dodám, že u prvního dílu mi obálka neseděla – dokud jsem si knihu nepřečetl a nezjistil, že je docela jiná, než jsem čekal. po tomhle zjištění už se mi líbí obálky všech tří dílů, ostatně zpracovaný jsou pěkně.

 [10] Hyperion (editor) 05.03.2013 09:09  

Ach jo, nejdříve si to zkus přečíst, poté možná má slova opravdu pochopíš. Takhle je těžké nějak diskutovat, když já o voze a ty o koze :-)

Tohle je zábavná fantasy moderního typu, kterou si rádi přečtou jak fanynky paranormálních romancí, tak i čtenáři klasické fantasy. A většina z obou skupin není ve výsledku zklamaná… Laser hodlá v téhle cestě do budoucna pokračovat a letos uvede další sérii, kterou si snad rádi přečtou nejen fanynky paranormální fantasy, ale i té klasické…

Kdyby ten druid byl na obálce v kápi, tak by z toho byla naprosto běžná fantasy (podobných obálek jsou na fantasy tucty), ale protože je to pohledný mladík s vlnitými vlasy, najednou je z toho taková kauza :-)

Není to žadná slzopudná romance. A ne, nechci z toho dělat nějaké zatracené umění hodné cen Akademie, jen si myslím, že ve svém ranku to patří k nadprůměru.

 [9] Honzeecheck 05.03.2013 08:11  

Tak jako jestli obálka sedí k obsahu tak samozřejmě nemám problém. Pak se ale opravdu jedná o něco jako twilight ságu… Dle Hyperionova komentu to vypadalo, že se jedná o něco víc. Ono se řiká nesuď knihu podle obálky, ale podle týdle logiky se bude líp prodávat Kafka v obálce Hello Kity, než Viewegh s nějakou abstraktní malbou…

 [8] FerryH 04.03.2013 19:59  

@KeB[7]: priklanim se k temuz......
nemluve o tom, ze me teda obalka nijak nepopudila a ani jine z te serie … spis naopak. Nebude to tim, ze jsem jasne a promyslene po tech knihach sel jako po zrejmem relaxu? a vedel jsem teda co od ni cekam…
nebude prave v tom ten problem?

zda se ze od Laseru proste nejaci ctenari cekaji vse, jen ne komercni urban ci paranormal fantasy realax a komercni ziskovku – a pak jsou zklamani.

no ja bych to zaradil do kategorie – neresit!! … to vyresi cas sam… :o)

 [7] KeB (editor) 04.03.2013 18:18  

@Honzeecheck[5]: @Hyperion[6]: Osobně to vnímám tak, že Hyperion má pravdu. Je knižní přetlak a každá výhoda, co kniha má (např podbízivá obálka), je komerčně dobrá. Holt se o čtenáře (čti zákazníka) musí válčit na všech frontách :) Mám pravdu?

 [6] Hyperion (editor) 04.03.2013 11:13  

Nikdy jsem neřekl, že záleží na obálce víc než na vnitřku. Ovšem tvrdím, že obálka je v současném přetlaku na trhu velmi důležitá. Osobně jsem opravdu rád, že série má pravě takové obálky. Knihy nakladatelství Laser-books se často potýkají s pověstí nějakého „new weird intelektuálna“, ať už vycházejí v jakékoli edici. Je to oblíbený způsob, jak cokoli z Laseru shodit do jednoho pytle a dát najevo, že to není pro „obyčejného čtenáře“. Snad se tomu edice STYLE vyhne, protože tohle je a má být kvalitní čtení pro zábavu. Zde obálka jasně deklaruje, že jde o lehčí zábavné čtení, přičemž knihy slaví úspěchy nejen v rámci „paranormální fantasy“. Navíc zde obálka odpovídá obsahu, jaká v kom vyvolává očekávání je jiná věc a od toho tu jsou recenze a diskusní fóra. Ale především tu nechci tvrdit, že se vám musí obálka líbit, to už je na každém, stejně jako zda se mu bude líbit kniha samotná.

 [5] Honzeecheck 04.03.2013 10:31  

No nevim něco s touhle obálkou a názvem Kroniky železného druida asi působí na jinou aktegorii než možná má. Dyť ty defakto řikáš že záleží víc na obálce, než na to mco je uvnitř

 [4] Hyperion (editor) 03.03.2013 18:38  

Vtip je v tom, že tohle je výhra pro všechny, to je můj argument. Nemusí se to líbit všem, ale můžeme být sakra rádi, že to funguje. Být tam něco jiného, tak tu debatujeme, že tak skvělá knížka s tak krásnou obálkou se neprodává a jaká je to škoda… V horším případě by fanoušci nadávali Laseru, že nechtějí vydat další díly. Každopádně bychom diskutovali ještě u prvního dílu a ten třetí by byl v nedohlednu…

 [3] makakuk (editor) 03.03.2013 11:18  

No a vo tom to je, pro nás obálky fuj, pro fanoušky Zatmění hurá … a těch je hodně, tak se toho prodá víc …

 [2] Hyperion (editor) 02.03.2013 19:55  

Tak to ja budu oponovat. Mame na ne velmi dobre ohlasy a je pravdepodobne, ze i diky nim se to dobre prodava. To nejen pomaha jinym titulum, ale navic to pomaha i serii samotne, jinak by tezko vychazela tak casto. Verim, ze ostatni to prekousnou a budou se tesit z knihy samotne…

 [1] aqu1la 02.03.2013 18:58  

škoda tých obálok v šťýle twilight sága :(

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu