kniha » Návrat stínu
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 20
hodnotilo: 16
78%
Návrat stínu

Lynn Flewelling

Návrat stínu

série: Noční běžci
díl v sérii: 4

Kategorie: fantasy

originální název: Shadows Return
originál vyšel: 2008

vydání: Fantom Print (web) 2013

odkazy: 2x [recenze], 3x [ukázka]


Komentáře:
Vlask  | **1/2 12.01.2015 19:19

Etrémně nudný a poměrně dlouhý úvod jsem sotva přetrpěl. Pak dojde konečně v otrokářskému zvratu a nastává trochu zajímavější, ale vůbec ne akční část. Ta je tak trochu na konci, ale i tak se prakticky vůbec nebojuje. Celkově průměrná kniha s žádným extra důvodem ji číst.

trudoš  | **1/2 24.09.2016 21:52

Můj návrat do série Lynn Flewellingové neproběhl právě dle pravidel košer teambuildingu. Na něžnosti mezi homosexuálními hrdiny jsem si už zvykl a byl připraven na cokoliv (má hetero dušička byla naštěstí ušetřena děsivých výstřelků), ale že zmizí výpravný tón příběhu, to už byla nefér podpásovka. Co si pamatuji, předchozí díly alespoň trochu pracovaly s širším podtextem vývoje událostí a nehrálo se jen o láskyplné hašteření mezi milenci. Tady však emoce zcela zastínily epiku.
Ale upřímně, nejvíc mě vytáčel drsňácký postoj obou čtyřprocentních postav, který v důsledku působí spíš směšně, než heroicky. O to víc, že v podstatě veškeré jejich akční sekvence končí katastrofou. Nijak to nevylepšuje ani prostoduchá zápletka stojící na pilířích únos, otroctví, útěk, a konec historky krásná perlo. Být to o polovinu kratší, byl bych se i bavil, jenže to by pak vymizelo dumání nad partnerskou nevěrou, které Seregila a Aleka neopouští ani v těch nejvypjatějších situacích. Roman Tička mit uns.



WebArchiv - archiv českého webu