kniha » Stín z času [*]
chce si přečíst 4 | má v knihovně 33
Stín z času [*] Více vydání = více obálek.

H. P. Lovecraft

Stín z času [*]

série: Spisy H.P.Lovecrafta Albatros
díl v sérii: 4

Tato kniha je částí i jiných knih: Sebrané spisy H. P. Lovecrafta - Box

Kategorie: fantasy - sci-fi - horor - povídková sbírka

vydání: Plus (Albatros Media) (web) 2013; Kniha Zlín (web) 2021


Komentáře:
Strýček Biolit  | ***** 11.11.2013 19:18

Ačkoli (po zprůměrování hodnocení jednotlivých povídek) by se známka měla pohybovat o nějakých dvacet až třicet procent níže, nelze knize dát cokoli menšího jak plnou stovku. Správná barva obálky, nádherné zpracování, bílý papír, naprosté minimum chyb a překlepů (osobně jsem nenarazil ani na jeden, avšak alibisticky a zbaběle se jistím pro případ pečlivých šťourů:)), skvělé ilustrace.

Z povídek jednozačně kralují Sny v čarodějném domě, Věc na prahu a Stín nad Innsmouthem – ani Přízrak temnoty není vyloženě nudný. Stín z času a Hory šílenství jsou spíše popisné texty, bohaté na informace o Mýtu. Kratší práce jsou slabší, steně jako v minulém svazku.

Durgas  | ***** 22.11.2017 14:59

Výborná fáza maestrovej tvorby, väčšina poviedok tu vydaných patrí k mojim obľúbeným, alebo sa k nim približujú

louza  | ***** 19.11.2019 15:29

V poslední části Lovecraftovy tvorby je jasně patrné jeho zrání. Autor se pouští do větších mytologických hloubek své práce, jeho fantaskní pojetí minulosti země nabývá jasných obrysů a vše je podtrženo už dokonale vybroušenou literární formou díky níž i ty tématicky slabší povídky je doslova radost číst. A sem tam stále přichází s novými zajímavými koncepty a nápady. Závěrečná fáze jeho tvorby tak definitivně podtrhuje jeho mistrovství.



WebArchiv - archiv českého webu