kniha » Výtah do pekla
v Top10 1 | chce si přečíst 1 | má v knihovně 46
hodnotilo: 69
86%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Výtah do pekla

Jiří Pavlovský

Výtah do pekla

série: Kladivo na čaroděje
díl v sérii: 5

Kategorie: fantasy - horor - urban fantasy

vydání: Epocha (web) 2013

odkazy: 5x [recenze], 1x [ukázka], 1x [info]


Komentáře:
Sirius  | **** 17.10.2013 16:51

Příběh (no vlastně dva příběhy) je dost fajn, atmosféra jemrazivá a Jiří Pavlovský opět skvěle pracuje s postavami. A jako bonus samozřejmě nechybí porce humoru (u věcí jako PŘESTÁVKA, vaginální fantasy anebo ryb zpívajících Don´t worry, be happy jsem se dost nasmál). Takže jako vždycky spokojenost

memnon666  | ***** 19.10.2013 10:42

Nemám co vytknout, krátké, úderné a úchylné, naservírované s přesně odměřenou dávkou nekorektní zábavy a brutality + posouvající dějovou linku na pozadí serie.

Mrowka  | **** 21.10.2013 14:54

Perfektní díl. Po slabém předchozím kousku opět naprosto geniální jízda.

maekar  | ***** 25.10.2013 11:26

Perfektní brutálně morbidní jízda Jiřího Pavlovského, ve které nedá čtenáři vydechnout ani minutu. Konečně se dostáváme do další části příběhu první série, který nám začíná odhalovat pozadí. Opět mě docela mrzela absence Rashila, který byl v prvních dvou knihách tak skvělý, doufám, že se ho brzy dočkáme.

Celkově si myslím, že tento díl jednoduše charakterizuje píseň „Don´t worry, be happy!“ aneb čtenáři ví :D

GeRony  | ***** 08.11.2013 13:30

Genialne, tento diel nema chybu. Je spravne uchylny, brutalny a miestami neuveritelne vtipny. Presne taketo nieco ocakavam od tejto serie.

epco55  | *** 16.12.2013 08:14

Zatial najslabší Pavlovského diel. Ako by nevedel čo písať a čo zo všetkými tými postavami a tak miesto jedného príbehu človek dostane príehy dva plus ešte jednu prestávku. Ono sa to číta dobre ale oproti tomu čo predviedol v prvých dvoch častiach výrazný ústup na všetkých frontoch.

MartinJ  | *** 23.03.2014 17:05

Kvalitní přírůstek do série. Příběh s výtahem se mi líbil mnohem víc, vydal by na samostatný příběh. A i to, že v něm figurovala vlastně jen sama Klaudie, bylo zajímavou změnou. Druhý příběh se slibně rozjel, ale konec byl tak nějak slabší. I tak už se ale těším na další díl.

Zombi  | **** 18.04.2014 10:48

Krásně morbidní díl s tučnou porcí hlášek a vtipných nápadů, paráda.

Majkl  | **** 10.01.2015 22:01

Výtah do pekla sa mi veľmi páčil. Dve dejové línie sa pravidelne striedajú a obe sú vyvážene pútavé. Línia s výťahom nám umožňuje bližšie spoznať Klaudiu, ktorá doteraz bola tak trochu zatienená zaujímavejšími (šialenejšími) kolegami. V tomto prípade sa snaží prekonať samú seba, zvládnuť niečo sama a bez pomoci ostatných – a vďaka tomu s z nej stáva plnohodnotnejšia postava než doteraz. Menší problém som mal v tomto dieli s napätím, ktoré je po rýchlom začiatku konštantne vysoké a občas sa mi preto žiadalo menšie uvoľnenie. Krátka, rýchla, akčná a kvalitná oddychovka, ktorá ma spolu s predošlými dielmi presvedčila o tom, že si kúpim všetkých sedem kníh naraz a budem sériu zbierať. Dúfam, že si Pavlovský drží kvalitu Kladiva pevne, nie ako to dopadlo u JFK, do ktorého sa už neviem donútiť.

Lmslaver  | ****1/2 10.07.2015 13:13

Přiměřená porce humoru, slušná dávka napětí a propojené dva kvalitní příběhy. Zatím nejleší díl série.

KeB  | ***1/2 11.06.2016 21:26

Dva díly v jednom. Ten Klaudiin funguje dobře a nemám k němu připomínek. Ten druhý už drhne jak zadřený ložisko. Nebylo to špatné, ale ani nic vyjímečného.

trudoš  | ***** 07.05.2019 23:57

„Co bys říkal na trojku?“
„Že je to nemorální, zvrhlé a znevažuje to ženy. Takže samozřejmě ano.“
Pro mě jednoznačně vrchol celé první řady a nebojím se říct, že i majstrštyk Jiřího Pavlovského. A to především díky neobyčejné cestě Klaudie Doskočilové takovým normálním pražským panelákem. Je to úchylné, zábavné, děsivé, napínavé – tuhle jízdu zkrátka z hlavy nedostanete. Scény jako vlastnoruční vydloubávání oční bulvy, či pokoj vytapetovaný obrázky ženských vagín jasně dokazují, že jestli autor někdy měl nějaké zábrany, manželství jej o ně definitivně připravilo. Vedle toho pak Jonášova cesta za prastarými bohy působí jako procházka po dětském hřišti v pravé poledne. A to všichni víme, jaká úskalí něco takového může přinést.
Tenhle díl zároveň patří k těm důležitým, protože se něco málo dozvíme o příčinách ústředního konfliktu, táhnoucího celou sérií. Tedy proč se magie vytrácí a jak moc zlé to ještě může být. Snad jen že detektivka šla protentokrát stranou a nastoupil čistokrevný horor.

Polinius  | *** 27.10.2021 03:00

Nejsem prostě člověk pro horor. :( Nechápu jej a přijde mi podivně směšný. Přišlo mi to místy až zbytečně nechutné a že se tropilo jen násilí pro násilí. Autora samozřejmě i nadále (platonicky) miluji, ale musím uznat že některé náměty jsem opravdu nečekal a na popisku „růžové“ sbírky je poznat, že to má prostě autor odžito a ví o čem píše.



WebArchiv - archiv českého webu