kniha » První hrob napravo
chce si přečíst 1 | má v knihovně 6
hodnotilo: 9
78%
První hrob napravo Více vydání = více obálek.

Darynda Jones

První hrob napravo

Kniha vyšla i pod názvem:
Prvý hrob napravo
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Charley Davidsonová
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - urban fantasy - detektivní - duchové

originální název: First Grave on the Right
originál vyšel: 01/02/2011

vydání: Ikar (SK) (web) 2011; Beta (web) 2013

odkazy: 3x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
Vlask  | ***1/2 06.11.2013 21:20

Silně civilní (čti málo akční) urban fantasy s ironickými a lehce černými poznámkami. Hrdinka těžce využívá své schopnosti mluvit s duchy zavražděných v kariérní prospěch svých příbuzných u policie. Záporňáci jsou ovšem z řad běžných lidí, nicméně vzhledem k její neschopnosti co se týče akce (pokazí co se dá) to bohatě stačí. Nadpřirozený prvek zde zastávají pouze duchové a její ďábelsky dobrý milenec. Dobře se to čte, ale erotické scény moc do děje nezapadají. Naštěstí jsou metafyzické a velice krátké.

trudoš  | **** 02.12.2016 22:50

Kdyby se chicagský čaroděj Harry Dresden narodil jako holka, jmenoval by se Charley Davidsonová.
V první řadě je třeba říci, že První hrob napravo je hodně ženské čtení. Ale natolik vtipné, že i jako zástupce ošklivější polovičky lidstva jsem si užil každou stránku. Svérázná hrdinka je totiž podobně střelená jako rusovláska mého srdce Stephanie Plumová, jen s tím rozdílem, že si až příliš často hraje na drsňačku, přestože k tomu nemá potenciál. Ale vzhledem k tomu, že vyprávění stojí především na bezděčném humoru, tenhle nedostatek jí hravě odpustíte. O to víc, že Charley má jiné přednosti. Třebas neodolatelné Nebezpečí a Will Robinson.
Tuhle detektivní urban fantasy říznutou pararomancí si buď oblíbíte po pár stránkách, nebo ji rovnou odložíte jako brakovku. Vyšetřování je hodně vachrlaté a erotika jen v soft verzi, ovšem zábava je to stoprocentní. Vlastně, i když je tu pár povedených nápadů ohledně duší mrtvých, na ničem jiném, než na stylistice Daryndy Jonesové román nakonec nestojí.



WebArchiv - archiv českého webu