kniha » Perunova krev 1
chce si přečíst 4 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 53
hodnotilo: 99
79%
Perunova krev 1 Více vydání = více obálek.

František Kotleta

Perunova krev 1

série: Perunova krev
díl v sérii: 1

Kategorie: horor - akční - urban fantasy

vydání: Epocha (web) 2013; Epocha (web) 2024

odkazy: 4x [recenze], 1x [ukázka]


Komentáře:
Mrowka  | ***** 26.11.2013 12:29

Byla to divoká jízda. Včera koupeno, dneska dočteno. Zběsilé a rychlé. Trošku mě děsí, že to má jenom dva díly, protože mi přijde, že to byl jenom takový rozjezd k něčemu většímu. No, jsem zvědavý jak si chlapec poradí s druhým dílem.

Vlask  | **** 04.12.2013 23:22

Řekl bych standart, velmi krátký standart. Všeho je tam přiměřeně, gulášek dobře navařen, ovšem dlouho nevydrží a nic extra originálního nečekejte. Provaření upíři se naštěstí nekonají, jejich místo zaujaly postavy známé spíše z brku pana Červenáka, jen o pár tisíc let později a trošku více na západ.

epco55  | ***1/2 20.12.2013 15:46

Kolko krát sa dá čítať to isté len s mienymi úpravami? Koľko krát tu už bol viac či menej nesmrteľný hrdina, ktorý nejde po ranu a hlášku ďaleko? Kto vie, ponuka je široká, našťastie Kotleta sa ešte stále pohybuje v nadpriemere a aj keď som už tento príbeh čítal mnoho krát bol som ochotný mu venovať 2 dni. Viac ani nebolo treba. Akčná scéna strieda inú, hlášky sa sypú a dej je často na druhej koľaji, spolu s logikou. Zatiaľ to nevadí a všetko odýpa tak ako si to žáner pýta. Druhý diel si prečítam určite. Zamyslenie zo začiatku však nemizne, takže ako dlho to ešte potrvá kým sa to zlomý.

SONP  | **** 21.12.2013 14:32

Tento Kotleta = 50% Kulhánek + 25% Červeňák + 25% Renčín, neboli hodně krve, trocha slovanských bohů a trocha nadpřirozena pod běžným městským životem, jak ho známe. Má to něco do sebe a funguje je to i u mě, a to jsem chronickým odpůrcem akčních pasáží. 80%

Sirius  | ***1/2 23.05.2014 18:17

fajn nápady, fajn dialogy, fajn hrdina. Prostě fajn oddechovka. První polovina naprosto boží (možná za to mohl fakt, že jsem ji četl ve vlaku), druhá už bohužel slabší – hlavně finále se hodně táhlo. Ale jinak fajn oddechovka, autorovi změna prospěla.

Svarec  | ***1/2 25.07.2014 12:30

Jako akční výplach to funguje dobře. Drsný hrdina, spousta akce, cynické hlášky, nápad a jeho zpracování taky docela dobré. Ale rozhodně to není ničím víc než prostě dobrou oddechovkou, přečetl jsem to předevčírem a už teď mám problém si vybavit jména postav nebo podrobnosti příběhu… Pokud se tedy o něčem takovém jako je příběh u této knihy vůbec můžeme bavit, spíš je to sled různých navzájem souvisejících akčních scén. Ale jako oddechovka na dovolenou dobré.

trudoš  | **** 26.11.2020 09:23

„Víte, pane Hladile, možná chodíte do posilovny a baštíte nějaké steroidy, díky kterým vydržíte pár kulek z blbý čezety, ale útočná puška je útočná puška.“
Jiné prostředí, stejná koncepce – další román Františka Kotlety překvapil snad jen tím, že nepřekvapil ničím. Myslím to však v dobrém, nerad bych působil dojmem rozčíleného důchodce, co si stěžuje, že za jeho mládí bylo pivo silnější, sušenky větší a lízátka sladší. V případě první části Perunovy krve jsem jednoduše dostal přesně to, na co jsem měl chuť, což znamená spoustu zběsilé akce, nějaký ten sex na odlehčení a samozřejmě nezbytné tělní tekutiny rozprskávající se všemi směry. Na pořadí nezáleží, ono se také pravidelně mění.
Tentokrát emzáky z vesmíru vystřídali staroslovanští bohové, což je změna nanejvýš zajímavá a v rukou pana spisovatele i značně třeskutá, ovšem že by to pro osnovu znamenalo nějakou změnu, to se říct nedá. Hrdina zabíjí tady a támhle, přičemž dokud mu nedochází náboje, nepřichází ani o typicky český svéráz.



WebArchiv - archiv českého webu