kniha » Akademův živel
má v knihovně 12
hodnotilo: 12
85%
Akademův živel

Jim Butcher

Akademův živel

série: Kodex Alera
díl v sérii: 2

Kategorie: fantasy

originální název: Academ's Fury
originál vyšel: 2005

vydání: Fantom Print (web) 2013

odkazy: 2x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | ****1/2 15.02.2014 13:18

Více akce, podstatně více politiky, mnohem více Taviho a „Zergové“ tu hrají také důležitou roli. Celkově svižnější a akčnější, jen hlavní postava má více štěstí, než je zdrávo. Asi ho bude potřebovat i nadále, protože v tomto díle i těm nejvíce navtvrdlým jako jsem já, dojde jeho původ a budoucí směřování. Jediná škoda je opakování šablony děje z prvního dílu – tímhle tempem bude mít jeho strýc pověst velitele nejsmolnější legie.

snop  | ****1/2 21.02.2014 17:29

Velmi dobré, velmi akční. Příběh by se dal shrnout do jednoho odstavce, svět celkem nikam moc neposune, ale je popsán tak, že to vlastně nevadí. Postavy máme rádi, vlastně všichni se chovají inteligentně, pár berliček ve smyslu šťastných náhod a bohů na mašině celkem odpustíme, patří k žánru. Jediné, co bych vytkl, je neustálé střídání perspektiv. Jelikož je „Calderonská“ linie imho mnohem méně zábavná (ačkoli tam musí být, aby ospravedlnila chování tety Isany), čekal jsem furt jak na smilování, kdy se konečně už zase přemístíme do Alery Imperii. Za to tu pulhvězdičku dolů.

jethro.tull  | **** 13.04.2014 12:07

Je to velice zdařile napsaný příběh s notnou dávkou akce a skromnou, a tudíž snesitelnou dávkou romantiky. Oproti prvnímu dílu je tu více politikaření a závěr knihy ve srovnání s prvním dílem mi připadal méně napínavý a více předvídatelný. Pozorný čtenář také snadno vytuší, jaké problémy vyplývající z děje a jednání postav této knihy se budou řešit v dalších dílech. Váhal jsem mezi 70 a 80 %, ale protože se mi kniha četla opravdu dobře, rozhodl jsem se pro vyšší hodnocení.



WebArchiv - archiv českého webu