kniha » Holky někdy koušou
má v knihovně 10
hodnotilo: 11
81%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Holky někdy koušou

Chloe Neill

Holky někdy koušou

série: Upíři z Chicaga
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - romantika - urban fantasy - upíři

originální název: Some Girls Bite
originál vyšel: 2009

vydání: Fantom Print (web) 2014

odkazy: 3x [recenze], 1x [ukázka]


Informace / Anotace ke knize: Holky někdy koušou

Chicago a jeho okolí ještě nikdy nebylo tak nebezpečné… To si takhle žijete spokojený život obyčejné studentky, zatímco jiní si žijí spokojené životy obyčejných lékařů, politiků či gangsterů, když se dozvíte, že tenhle svět není ani zdaleka pouze váš…

Díky mediálnímu humbuku, kteří sami vyvolali, se dozvíte, že skryti lidským zrakům mezi námi celá tisíciletí žili upíři, v Chicagu konkrétně rozdělení do tzv. Domů, tedy rodových klanů. Gangsteři se tedy rozhodnou vyhledat jiné, bezpečnější teritorium pro svoje hrátky, zatímco vy, spokojená studentka jménem Merit, zůstanete spokojenou studentkou jménem Merit. Dokud…

… vás jednoho dne, osm měsíců po tom, co vládci temnot odtajnili svou existenci, nenapadne jeden z nich. A aby toho nebylo málo, taky vás tak trochu… zabije. Neměli to ti gangsteři lepší, ptáte se? Neměli, odpoví vám druhý upír, který se zjeví na scéně – ten, který vás vyléčí a přemění… v bytost sobě rovnou.

Svět, který kouše

Nové obzory, které se před vámi otevřou, jsou – zdá se – nedozírné. Shrňme si to. Za prvé – upír, který vás zachránil, je numero uno v Domě Cadoganů. Za druhé – řada vašich blízkých, spolubydlící počínaje a dědečkem konče, skrývá řadu tajemství. A za třetí – svět kolem vás je plný nymf, sexy čarodějů, kožoměnců a dalších bytostí, které nestojí o pozornost lidí.

A teď si to vemte, drahá Merit: od dětství jste byla zvyklá cítit se jako páté kolo od vozu, v rodině movitého a politicky vlivného muže jste byla černou ovcí a navrch o vás zlé jazyky tvrdily, že jste intelektuálka. Jenže nyní jsou před vámi výzvy, o jakých se vám ani nesnilo a tak nezbývá než se vyzbrojit sarkastickým humorem a partou nových přátel – a možná, možná se vám podaří přežít.

Nakladatelství FANTOM Print přináší českým čtenářům novou urban fantasy sérii – komplexní, vtipnou, plnou znamenitých nápadů a s řadou excentrických postav, v jejichž kontrapunktu stojí hlavní hrdinka: obyčejná holka, která teď bude kousat častěji, než byla zvyklá. A kterou – častěji než byla zvyklá – bude kousat svět kolem ní. Anotace:

Život vysokoškolačky nebyl určitě žádná sláva, ale byl můj. Vedlo se mi dobře, dokud upíři z Chicaga neohlásili světu svou existenci – a pak mě napadl zbloudilý upír. Stihl si dát jen doušek, než ho vyplašil jiný krvesaj… ten, který se rozhodl, že nejlepší způsob, jak mi zachránit život, je vzít mi ho. Z mého zachránce se vyklubal Mistr upír, pán Cadoganského Domu. Nyní se již nebudu potit nad dizertačkou. Budu se učit, jak zapadnout do rezidence v chicagském Hyde Parku, plné upíří smetánky věrné Ethanovi Sullivanovi, svému Pánovi. Samozřejmě, že tento vysoký, zelenooký, čtyři sta let starý upír má náležité kouzlo. Bohužel taky očekává, že mu budu vyjadřovat nekonečný vděk – a budu mu sloužit. Dobře… Jenže mé rostoucí schopnosti (najednou umím překvapivě dobře zacházet se skutečnými zbraněmi), nepříjemná sluneční alergie a Ethanovy postoje budou tím nejmenším, co mě bude trápit. Někdo mi jde po krku a stále se pohybuje po městě. Je to ten zbloudilý upír, který mě kousl? Upír z konkurenčního Domu? Naštvaný gang s pochodněmi? Mé uvedení do nočního života v Chicagu bude možná prvním impulzem k rozpoutání války. A při té poteče krev.

 

Externí odkazy:

[recenze] Sarden (Lucie Koucká)
[recenze] Děti noci (Petr)
[ukázka] Děti noci
[recenze] Fantasya (Olga Buriánková)



WebArchiv - archiv českého webu