kniha » Koruna v ohrožení
chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 19
hodnotilo: 17
72%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Koruna v ohrožení

Raymond E. Feist

Koruna v ohrožení

série: Války Chaosu
díl v sérii: 2
kniha patří do světa: Trhlinové války

Kategorie: fantasy

originální název: A crown imperilled
originál vyšel: 2012

vydání: Wales (web) 2014


Komentáře:
snop  | *** 09.06.2014 11:03

Klasika. Tedy spousta dejovych linii, mnozstvi postav, kolisajici kvalita textu, vecny neuralgicky bod s Pugovym a Magnusovym cestovanim, ktere se musi neustale vysvetlovat ;-) Dej je vlastne dost ridky, typicky druhy dil trilogie. Konec je blizko.

Speedemon  | *1/2 17.06.2017 14:29

Moje trpělivost s autorem je už opět u konce. Začátek byl ještě fajn, ale děj se dal napsat do jedné kapitoly a ne to roztáhnout do celé knihy. A když už autor rozjede apokalyptickou blížící se válku tak ať proboha neřeší, kdo se do koho zamiloval a kdo má větší nárok na trůn. Tady se blíží zánik celého vesmíru a my většinu knihy sledujeme venkovana, který se zamiloval do princezny. To by se jeden zbláznil! Chtělo by si to vybrat čemu se teda věnovat, protože oboje za mě utáhnout nejde. Doufám, že v dalším díle všichni natáhnou brka a bude pokoj :)

trudoš  | *** 25.08.2018 21:33

Šedesát procent, ale s hodně odřenýma ušima a jen proto, že jsem fanoušek. Nehodlám zápletce vyčítat příběhovou naivitu, šablonovitost postav nebo autorovu tendenci ve vypjatých okamžicích zdlouhavě rekapitulovat dávnou historii. To jsou nešvary, na které jsem si za ta léta už zvykl. Jenže co tentokrát přehlédnout nedokážu, je mizerná koncepce. Především fakt, že Raymond E. Feist cíleně shodí veškeré předchozí dění – tedy válku o Království -, aby z něj udělal nesmyslnou předehru. Většina linií, které byly tak pěkně rozehrané, se najednou ukazuje jako nepodstatná, což je ještě podtrhnuto tím, že to nechá přiznat i samotné hrdiny. Román nakonec zachraňuje až úplný závěr, který vyvrcholí hned dvěma cliffhangery, což je ale asi ten nejprimitivnější způsob, jak člověka přinutit ke koupi dalšího dílu. Celkově mám z pokračování rozporuplný pocit, že z něj šlo vytěžit daleko víc, kdyby se tvůrce nuceně nedržel pomýlených představ o atraktivitě pohádkové fantasy, jež už je dávno za zenitem.



WebArchiv - archiv českého webu