kniha » Útěk
chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 9
hodnotilo: 21
73%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Útěk Více vydání = více obálek.

James Dashner

Útěk

Kniha vyšla i pod názvem:
Útek
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

série: Labyrint
díl v sérii: 1

Tato kniha je částí i jiných knih: Labyrint

Kategorie: sci-fi - postkatastrofická - podle filmu/zfilmováno - dospívající

originální název: The Maze Runner
originál vyšel: 2009

vydání: Yoli (CZ) (web) 2014; Yoli (SK) (web) 2015; Yoli (SK) (web) 2015

odkazy: 1x [film], 5x [recenze]


Komentáře:
snop  | *** 06.09.2014 17:04

Hrozná, neinvenční, neoriginalni kravina. Ale velmi zabavna kravina. Kdyby to nebylo tak zabavne napsano, dal bych tomu tak 30 %, kvuli tem logickym lapsum a totalni neverohodnosti. Takhle, a s vedomim toho, ze jsem uz ponekud dost mimo cilovku, 60 % je tak adekvatni. Takova Kostka svihla Petrem Panem.

Phoenix  | **** 22.08.2015 19:14

Začalo to filmem, který byl totální hovadina, která nedávala smysl a polovina věcí a událostí byla natočená stylem „domysli si sám“. Proto jsem sáhla po knize v naději, že v ní najdu odpovědi na otázky, kterými se film nezabýval. Stalo se tak a náhle příběh začal dávat smysl, i když… Uznávám, je to svým způsobem hovadina, která balancuje na hranic věrohodnosti, ale napsané je to dobře a čtenáře to nenudí. Ve chvíli, kdy máme záhadné bludiště za sebou, nic nekončí, ale příběh teprve začíná a vyvolává otázky, které nutí k hledání odpovědí v dalším díle.

trudoš  | *** 22.12.2016 00:20

Kombinace Pána much a Rytířů Čtyřiceti ostrovů slibuje opravdu hodně, ale jakoby se autor bál pouštět do větších akcí. Máme tu záhad, že by to pomotalo hlavu i Vašíčkovi, sympatické postavy, které se musí popasovat s ne právě růžovou situací a spletitou zápletku, v níž se nedá odhadnout, co očekávat na další stránce. Přidáte-li tajemno, jež všechno popírá a zpochybňuje, komerční úspěch je prakticky jistý, pakliže zrovna nejste literární antitalent. Což James Dashner rozhodně není. Jen je na můj vkus trošičku líný a věci si záměrně zjednodušuje. Protože vymyslet působivý svět není všechno. A vršit záhadu na záhadu taky ne, když nepřijdete se smysluplným vyústěním.
Takže i když příběh od začátku srší nápady, v důsledku staví na tom, že nikdo nikomu nic neřekne. V závěru pak vysloveně zamrzí neproměněné (ale přitom naznačené) šance na zajímavý zvrat, ale především logika celého příběhu, která jednoduše nehraje. Ale aby se tím čtenář nemusel moc zabývat, román končí, a pokračování příště.



WebArchiv - archiv českého webu