kniha » Smrtící duchové
chce si přečíst 1 | má v knihovně 7
hodnotilo: 8
64%
Koupit knihu:
Fantasya.cz
Minotaur
Smrtící duchové

Stacia Kane

Smrtící duchové

série: Downside
díl v sérii: 1

Kategorie: fantasy - urban fantasy - postkatastrofická - duchové

originální název: Unholy Ghosts
originál vyšel: 2010

vydání: Fantom Print (web) 2014

odkazy: 1x [ukázka], 2x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | *** 26.10.2014 14:21

Ghetto fantasy. Hrdinka v jednom nejen dobrovolně bydlí, ale svým chováním do něj i přesně zapadá. Případ dostane od šéfa místního gangu a s ním i hlavního bijce, neboť sama je neschopná sebeobrany. Do toho se zaplete i sebejistý a drzý (takže neodolatelný) šéf konkurenčního asijského gangu, který kontruje neodolatelnou nabídkou k sabotáži případu spočívající v neomezenému přísunu drog zdarma a nebo jisté smrti z rukou původního zaměstnavatele. No uznejte, která moderní sleč.. eh feťačka by takové nabídce odolala a z vděku s ním nezačala spát. Má k tomu pádný důvod, protože drogy do sebe háže jako o život a její spotřeba je opravdu vysoká (nahrazuje nezbytné kafe užívané v jiným sériích). Hrdinka považuje za příjemně strávený víkend zhulení se v opiovém doupěti, takže tato kniha opravdu není z morálního hlediska vhodný vzor pro dospívající mládež. Nicméně vzhledem k stoupající spotřebě drog u nás je to možná dobrý pokus vydavatele dobít nové málo podchycené oblasti trhu. Úvod knihy je dobrý, rychle to odsýpá, ale v závěru se ukáží slabiny. Magie nejvíce připomíná voodoo a týka se prakticky téměř výhradně duchů, takže hrdinka není moc akční. Sama toho moc nezmůže a spíše padá z jednoho průseru do druhého. Záporňák prakticky neexistuje, akce nic extra, takže knihu táhne jen slušně popsaný svět a rychlé tempo.

snop  | *** 01.11.2014 01:56

Ale jo. Fetacka, rozpolcena mezi dvema muzi. Mocna carodejka, ktera lita z pruseru do pruseru, zejmena proto, ze je furt zfetovana. Podivny svet, ve kterem strasi duchove. Teokracie bez Boha. Na druhou stranu, je to celkem svizne a v mnohem osvezujici (to, ze vlastne neni zaporak, je mile vymykajici se klise). Erotickych scen je celkem pomalu a daji se prezit. A velkym plusem je, ze nikdo neni upir ani vlkodlak!

paragan  | ***** 09.03.2016 22:19

Popravde bol som touto knihou celkom milo prekvapený, aj keď slečna nebezpečná sa asi príliš neblíži tej na obálke. Pri takej spotrebe narkotík a tým že každú chvíľu dostane od niekoho nakladačku – jazvy, popáleniny … by asi na konci vyzerala ako výsledok duelu Chuck Norris vs Godzilla :D . Je to síce urban fantasy ale niektorými prvkami by som ju takmer zaradil k dark fantasy – hrdinka dorve čo môže, smrtiace kliatby sú naozaj škaredé, ani trhanie duše za živa z tela nie je nič moc. Trošku ma prekvapuje trend keď sú hrdinky vždy obklopené stádom chlapov ktorý sú z nich namäkko – myslím že s výnimkou Johna Normana (Gor – to sú tie knihy čo dostanú ako povinné čítanie feministky, ktoré skončia v pekle) už mužskí hrdinovia nemávajú okolo seba taký hárem. A ešte som sa nestretol s tým aby bola drsná fantasy hrdinka fetka ktorej nejaká sekta vymyla mozog – a popri tom je ešte určitým spôsobom sympaťáčka a správňačka – takže body za originalitu :D



WebArchiv - archiv českého webu