kniha » Mentati Duny
chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 15
Mentati Duny Více vydání = více obálek.

Brian Herbert
Kevin J. Anderson

Mentati Duny

série: Školy Duny
díl v sérii: 2

Kategorie: sci-fi - space opera

originální název: Mentats of Dune
originál vyšel: 2014

vydání: Baronet (web) 2014; Baronet (web) 2022


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

Výpis příspěvků obsahuje skryté texty. Zobrazit příspěvky: technické

 [16] toms (editor) 01.06.2017 22:49  

@magion[15]: doplněno

 [15] magion 01.06.2017 19:44  

Navigátoři Duny už vyšli je to tuším závěrečný díl… nevím proč to Legii uniklo…

 [14] bjorni 05.04.2015 18:59  

Netusite, aj to ma este pokracovat? lebo sa mi zda, ze tam ostalo dost priestoru pre dalsi diel. Hlavne ako to dopadne v spore sluzebnici vs venport a ako to skonci s erasmom.

Ale podla mna super citanie. oba diely som dal v pomerne kratkom case (mne proste styl brian Herbert + Kevin J. Anderson dost sedi)

 [13] Balrog 01.11.2014 11:38  

@Honzeecheck[12]: Dneska jsem byl v knihkupectví. Je to v pohodě. Sedí to k ostatním dílům série. :o)

 [12] Honzeecheck 27.10.2014 09:30  

@louza[11]: to je mi jasný, že dotisk neudělá, jen tohle mi přišlo tak absurdně špatný, že by to mohl opravit, asi jako kdyby nechal hrubku na hřbetu knihy. No nic…

V podstatě máš pravdu, já se azřekl, že uiž žádnou neukončenou sérii nikdy číst nebudu a ani uzavřený mě moc neberou. Duna je jediná vyjímka – mam ten svět rád, znam ho dobře a proto je to dycky příjemný se do něj po čase vrátit.

 [11] louza 24.10.2014 15:43  

@Honzeecheck[10]: Na dotisk bych v případě BB Artu moc nespoléhal. Ti jedou na obrat. Komixy si Buchal navíc vydává z větší části i dost pro sebe, tak proč by to dotiskoval, když už to v knihovně má? Leda by to byla komerční pecka…

@Balrog[9]: Zvláštní. Zrovna Albatros (konkrétně Plus) mi přijde jako jedno z nej českých vydavatelství. Jak co do kvality (knih/překladu/technic­kého zpracování), tak do důvěryhodnosti. Většinou dotáhnou co nakousnou (ano jasně Thorgal…no comment).

Ona je vůbec otázka jestli „série“ není zavádějící. Tady na legii je krásně vidět, že 95% sérií nad tři knihy přes skvělé začátky postupem času naprosto upadá a číst je ze setrvačnosti je podle mě škoda. Člověk si zafláká hlavu balastem a tráví čas zbytečně s něčím, co si to nezaslouží i když je kolem tolik jiných bezvadných knih. V komixech to třeba moc nejde, ale v případě beletrie se sanažím sériím vyhýbat. Je to podle mého soudu kaz. Příznak že je něco špatně. Autor když ví co chce říct a dokáže to skvěle napsat, napíše vynikající povídku. Když to napíše trošku méně šťastně splácá několik povídek dohromady a vyjde mu z toho román. Ale když píše a píše a pořád mělní jediné téma, je jasné že tápe a plácá nesmysly. Kvalitní autoři, kteří mají hodně nápadů tohle nedělají…

Úplný extrém jsou pak řadové série. Různé knihy a autoři ve stejné úpravě. Chápu ten určitý příslib a tématickou blízkost, ale tam fakt může kvalita kolísat už hodně. Koupit všechno kvůli obálkám jen abych je měl od jedinčky do dvacítky mi přijde jako zvrácenost.

 [10] Honzeecheck 24.10.2014 09:16  

@louza[8]: nevšiml? Já psal stížnsoti na bbArt sotva sjem to v knihkupectví viděl a dlouho jsem to nekoupil, protože sem naivně doufal že uznaj chybu a udělaj nvoej dotisk :-)

No vidiš a mě to baví… že bych kupoval knihy jen abych měl všechno, to jsem udělal jen u Cesty k Duně, ale i tu jsem četl.

 [9] Balrog 24.10.2014 09:02  

@louza[8]: Já jsem Shana nepřestal číst, akorát jsem si ho půjčil místo abych ho koupil. Měnit formát/vazbu/gra­fiku uprostřed rozjeté série se prostě nedělá.

Jsem v tomhle asi hodně ortodoxní, ale tak to prostě je. A jelikož mě Albatros takhle namíchnul s tím Shanem, tak si sakra rozmýšlím, jestli od nich něco kupovat nebo ne. Případně až celou sérii, kdy to můžu koupit vcelku a nemusím se vztekat v půlce série.

 [8] louza 23.10.2014 15:42  

@Balrog[6]: Tohle tedy absolutně nechápu. Ano, taky mám rád dobře a vkusně udělanou knihu…ale že bych něco přestal číst jen kvůli úpravě… Právě u té duny mě to zaráží, protože mám za to že horší pošlapání legendy a rozbřednutí Herbertova díla už snad ani nebylo v lidských silách vymyslet. Tak se divím, že to někdo vůbec čte. Tam bych pochopil kdyby to bylo na okrasu.

@Honzeecheck[7]: Právě ty Hitmany mám v knihovně vyrovnané taky a dokud si to sem nenapsal, vůbec mě nenapadlo o tom takhle uvažovat.

Jinak nic proti. Čtěte a sbírejte co vám dělá radost. Ale je zajímavý vidět co všechno ovlivňuje výběr knihy. Asi jsem jiný. Osobně bych své oblíbené autory četl klidně na toaleťáku, pokud by nebyl použitý, takže je to pro mě zajímavá sonda.

 [7] Honzeecheck 23.10.2014 10:42  

@Balrog[6]: Todle je vopravdu na pěst. Mě nasrali tvůrci komixovýho hitmana, kterej má každý vydání uplně jinej layout, dokonce jeden pak udělali zelenej, i když jsou všechny černý. Na zabití! https://pbs.twimg.com/media/BnGjTzfIIAABusD.jpg:large

 [6] Balrog 23.10.2014 09:09  

@louza[4]: Samozřejmě, že si kupuju knihy abych je četl. To ale neznamená, že to nemůže vypadat hezky v knihovně. Nemám rád, když si pěkně skládám celou sérii a pak se nakladatelství rozhodne to od nějakého dílu předělat (například Darren Shan po šestém nebo sedmém díle, to bylo na facku a nové knihy už jsem proto nekoupil).

 [5] Honzeecheck 21.10.2014 08:31  

@louza[4]: mam to mezi Nietzchem a Kafkou, machruju tim před mejma intelektuálníma kamarádama. Jistě že to čtu, jen školy Duny mam zatím jen založený, protože čekam až vyjde komplet série…

 [4] louza 17.10.2014 13:37  

@Balrog[3]: @Honzeecheck[1]: : A vy tyhle knihy opravdu čtete, nebo je to jen jako dekoračního charakteru? Jako Ottův naučný slovník apod.

 [3] Balrog 17.10.2014 08:35  

@Honzeecheck[1]: To mě taky zajímá. Mám doma všechny knihy, které mají něco společného s Dunou a jestli to nebude pasovat, tak mě fakt naštvou (a zřejmě to tím pádem nekoupím).

 [2] Honzeecheck 16.10.2014 11:03  
technická Tento diskuzní příspěvek je technického/administračního rázu - zobrazit?
 [1] Honzeecheck 15.10.2014 11:23  

Nevíte jak to vypadá z boku? Ta obálka má jinou grafiku, jestli mi to nebude pasovat tak …

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu