kniha » Konec Věčnosti
v Top10 7 | chce si přečíst 7 | chce mít v knihovně 2 | má v knihovně 110
hodnotilo: 95
85%
Konec Věčnosti Více vydání = více obálek.

Isaac Asimov

Konec Věčnosti

Kniha vyšla i pod názvem:
Koniec večnosti
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

Kategorie: sci-fi - cestování časem

originální název: The End of Eternity
originál vyšel: 1955

vydání: Tatran (web) 1977; Albert (web) 1993; Albatros (web) 2002; Triton (web), Argo (web) 2013

odkazy: 1x [recenze], 2x [ukázka], 2x [film]


Komentáře:
Phoenix  | **** 28.07.2011 17:25

Na této knize se mi asi nejvíc líbilo, jak se mi nedařilo předvídat další děj. Vždycky když už jsem si byla jistá, kam Asimov míří, on zamířil ještě někam jinam. Tím pádem byl pro mě děj velice zajímavý, i když zpětně si uvědomuju, že tento příběh určitě nepatří mezi tvůrcovu špičku, přesto rozhodně stojí za přečtení, minimálně jako oddechovka na dlouhý večer. Do plného hodnocení mi chyběl trochu víc rozvedený děj, vůbec by nebylo na škodu, kdyby kniha měla o sto dvě stě stran víc a čtenář se tak dověděl víc o všech nakousnutých tématech. A že jich tu bylo. Taková utajená století by rozhodně stála za podrobnější probádání.

Dilvermoon  | ***** 13.07.2017 14:42

Nejlepší časovka? To nevím. Ale určitě jedna z těch propracovanějších. Tedy ne že by Asimov nějak řešil samotný princip cestování. Odbyde ho jednoduše tím, že tomu nikdo nerozumí :-) Je to asi lepší, než vymýšlet kdovíjaké konstrukce, když stejně jde o posuny v čase samotné a způsob je nepodstatný. Ale pokud jde o paradoxy a celkově logiku příběhu, tady to asi secvaklo všechno. Kniha má spád, vysvětlování nějaké je, ale obvykle se děje formou dialogů, takže je to vše velmi nenásilné a čtivé. Konec Věčnosti jsem poprvé četl před více než dvaceti lety a světe div se – bavila mě i teď pořád stejně.

Sherudan  | ***** 22.02.2023 16:51

Poselství téhle nádherné knihy se dá vyjádřit jedním starým čínským úslovím: „Střez se lidí, kteří usilují o tvé dobro“.



WebArchiv - archiv českého webu