kniha » Andělíčkář
chce si přečíst 3 | má v knihovně 7
hodnotilo: 10
80%
Andělíčkář

Nick Harkaway

Andělíčkář

Kategorie: sci-fi

originální název: Angelmaker
originál vyšel: 2012

vydání: Argo (web) 2014

odkazy: 1x [ukázka], 3x [recenze], 1x [info]


Komentáře:
jirikk  | ****1/2 19.01.2015 14:14

Lehce bizarní směska ztřeštěných nápadů, překotného dobrodružství a steampunkových rekvizit. Přestože bych jistě snesl, kdyby autor méně tlačil na pilu a více se věnoval vnitřní logice příběhu, sledovat osudy gangsterského synka Joe Sporka mě bavilo a o to šlo především. Chytré, zajímavé a vzhledem k ne až tak vysokému věku autora i hodně slibné do budoucna.

SONP  | nehodnoceno 06.02.2015 19:19

Malé upozornění pro všechny, kdož čtou knihy převážně přes spaním jako já: Toto není kniha vhodná pro tento účel – vyprávění je velmi košaté a žádá si plnou koncentraci. Po několika marných pokusech knihu úspěšně „rozčíst“ v průběhu toho omezeného času, který mi naneštěstí dopřává pracovní proces, ji odkládám a nechám si ji na dovolenou.

PMarek  | **** 19.06.2016 11:40

Vysoké ohodnocení, protože jsme se skvěle bavil. Napínavé dobrodružství, steampunková udělátka, padouch jak má být, správná squadra padouchových protivníků (zdráhám se je nazvat prostě klaďasy), „Bond“ se svojí girl, raťafák skoro stejně tak prďácký (ve všech významech toho slova) jako ten můj doma, ale HLAVNĚ – skvěle napsáno, s množstvím skvělých hlášek, cynismu, fórků, anglické atmosféry, kterou mám rád. Abyste o nějaký detail nepřišli, musíte číst pozorně, sem tam odstavec vezmete 2×,3×, abyste si ho vychutnali. Ještě vyššímu hodnocení brání předvídatelnost, absence nějaké originální myšlenky, nedejbože poselství, důležitého sdělení. Takové knížky pak ale nejsou zpravidla tak zábavné. Jde o to, co zrovna po knížce chcete.



WebArchiv - archiv českého webu