kniha » Kosmické proudy
chce si přečíst 4 | chce mít v knihovně 4 | má v knihovně 114
hodnotilo: 70
76%
Koupit knihu:
Minotaur
Minotaur
Kosmické proudy Více vydání = více obálek.

Isaac Asimov

Kosmické proudy

série: Galaktická Říše / Trantorské Impérium
díl v sérii: 3
kniha patří do světa: Nadace

Kategorie: sci-fi

originální název: The Currents of Space
originál vyšel: 1952

vydání: AF 167 1994; Triton (web), Argo (web) 2009; Triton (web) 2009; Triton (web), Argo (web) 2023


Komentáře:
Duirin  | **1/2 08.02.2006 19:28

První polovina byla dost ubíjející. Popis chování zaostalého Rika po psychosondaci a zotročené společnosti pro mě byl dost depresivní. Naštěstí kniha v druhé půli trochu chytla spád a Rik si začal vzpomínat na své schopnosti a stal se svéprávným. Zajímavý byl hlavně popis situace očima paranoidního nejmocnějšího muže \„otrokářů\“ a závěrečné rozuzlení celého \„spiknutí\“.

Speedemon  | **1/2 12.01.2013 22:28

Další průměrný příběh řadící se do kategorie „ztráta paměti“. Postupné odhalování informací hlavního hrdiny nejsou nijak oslnivé a knížka mě spíše nudila. Naštěstí je dost krátká a ke konci zrychlila tempo. Nicméně na víc než průměr to chce něco víc. Jako krátký příběh pobaví, víc však nenabídne. Možná kdyby bylo více rozepsáno utiskování Floriňanů či nahlédnutí do vlády Sarku. Přecijenom, kyrt je něco jako koření z Duny, takže základ by tu byl :) Ale možná je to tak lepší a autor nás nezatěžuje sáhodlouhými dialogy jak má často ve zvyku.

Phoenix  | **** 06.04.2016 17:03

Romány o robotech i cyklus Nadace se mi velmi líbili a tudíž jsem i od Galaktické říše očekávala hodně. Bohužel mě čekal pouze průměr a tím pád i zklamání. Tyto tři romány už prostě nejsou to pravé ořechové. Nejlépe z nich paradoxně vychází poslední díl, který oproti prvním dvěma působí mnohem lépe propracovaný dějově a i postavy nejsou ploché a hlavní hrdina ve čtenářovi vyvolává nějaké pocity. A samozřejmě nechybí spor dvou stran, který by mohl ovlivnit celou galaxii.



WebArchiv - archiv českého webu