kniha » Krátká vítězná válka
v Top10 1 | chce si přečíst 1 | chce mít v knihovně 3 | má v knihovně 77
hodnotilo: 109
91%
Koupit knihu:
Minotaur
Krátká vítězná válka

David Weber

Krátká vítězná válka

série: Honor Harringtonová
díl v sérii: 3
kniha patří do světa: Svět Honor Harringtonové

Kategorie: sci-fi - military

originální název: The Short Victorious War
originál vyšel: 04/1994

vydání: Polaris (web) 2001

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
Speedemon  | **** 09.07.2010 12:34

Kniha přečtena téměř jedním dechem. Pan Weber má to nadání psát aniž by se člověk nudil. Když jsem si v cca polovině uvědomil, že se celou dobu vlastně jen spekuluje a čeká se na protivníkův tah, jen jsem kroutil hlavou a četl dál. Honor po svém zranění a dlouhé rekonvalescenci dostane novou loď a misi. Nicméně netuší že se opět připlete do cesty lidové republice Havenu. To chválím. Doufám, že válka bude v dalším díle rozvedena a ne diplomaticky utlumena. Čím dál tím více se mi líbí pohled na tento spor i z druhé strany. I v Havenu jsou lidé, kteří s politickým vývojem nesouhlasí. Nicméně Mantichora je Mantichora :) Konec byl rychlý a krvavý a jako již klasicky, ne všichni z něj vyšli ve zdraví.

Ruffy  | **** 10.10.2011 17:49

Po dvou předchozích knihách je to tady – válka mezi Haven a Manticore konečně vypuká. Tedy…stále se blíží k „vypuknutí.“ Weber se do bezhlavého boje rozhodně nežene  Hlavní hrdinka dostává větší hloubku, vesmír Honor Harringotonové je stále větší a větší, čte se to stále stejně dobře a pokud se vám líbily předchozí díly, trojka vás určitě nezklame. Oproti předchozím dílům se podíváme na situaci i trochu více z druhé strany – nemine nás politikaření a intriky na Havenu. O to méně pletichaření se dočkáme v hlavní linii. Kniha nijak extra nepřekvapí, ale potěší. Jen je mi trochu líto Havenu…nechci spoilerovat, ale… když Manticore Navy vymyslí nějaký plán, všechno se jim povede. Když Haven vymyslí plán, vždycky se jim po*ere. Skoro mi jich začíná být líto. Chtělo by to nějaký zvrat. Mrk mrk – čtvrtý díle?

pdbMole  | ***** 16.03.2012 16:45

Haven vs Honor, round 3. Dějově by to mohla být i krátká povídka (jak napovídá název), nicméně čtenář se rozhodně nenudí.

Hadati1  | ***** 02.05.2012 15:00

Raketový vzestup Honor pokračuje, kdy získává loď s legendárním jménem Niké. Poprvé však při své akci spadá pod velení vyššího důstojníka. Společně s ním se musí vypořádat s chybou velícího admirála, který přesune větší část loďstva na místo, kde předpokládá útok loďstva Havenu. Souhra štěstí, náhod a kvalitní taktiky Honor a jejího admirála nakonec otočí kartu proti Havenu, které zaznamená velkou porážku. Kromě toho však v Havenu dojde k převratu a na scéně se objeví Honořin osobní nepřítel kapitán Young, který je předzvěstí jejích problémů v následujícím díle Pole potupy. Oproti prvním dvěma dílům zde Weber zvolnil své tempo a v první polovině knihy se toho zase tak moc neděje – jen mnoho politiky a stavení lodí do pozic. V druhé části se však lodě dají do pohybu a Honor z toho opět vyvázne jen tak tak.

Nelson  | ***** 26.10.2014 22:27

Haven se stále více propadá do ekonomických problémů. A její vládě by se hodila jedna krátká vítězná válka na uklidnění domácí situace. To by si ale za svůj nový objekt zájmu musela vybrat někoho jiného než Mantichorské království. Honor Harringtonová dostává velení na novém bitevním křižníku, který se stává vlajkovou lodí admirála Sarnowa. Mimo skvěle rozjeté profesní kariéry je konečně šťastná i ve svém soukromí. Ale menší střety na hranicích nabírají na intenzitě a válka se neodvratně blíží. A Honor bude v centru událostí. Další výborné počtení, Honor je zde spíše ve štábní funkci, velení mají jiní. Zajímavé jsou i události a vnitropolitická situace v Havenu, které vrcholí v samém závěru knihy.

LuciusWlk  | **** 09.01.2015 12:54

Další díl a opět o kousek lepší. Kniha je příjemně krátká, svižná a děj opět zajímavý. Tentokrát nejde pouze o Honor, ta je součásti celku. Více než o vesmírné boje jde tentokráte o politické rozbroje. Myslím, že kniha dostala trochu romantický nádech a spoustu „chichotání.“ Nepovažuji to jako negativum, poněvadž tak autor neupadá do stereotypu. Upřímně jsem zvědavý na další vývoj Honor, která začíná trochu působit jako superhrdina a štěstí si vyrábí sama.



WebArchiv - archiv českého webu