kniha » Elysium
chce mít v knihovně 1 | má v knihovně 24
hodnotilo: 24
71%
Elysium

Julie Nováková

Elysium

série: Blíženci
díl v sérii: 2

Kategorie: sci-fi - space opera

originál vyšel: 2015

vydání: Brokilon (web) 2015

odkazy: 1x [recenze]


Komentáře:
Vlask  | ***1/2 25.05.2015 23:15

Stále stejně napínavé, ale méně akční než první díl. Děj se zaměřuje hodně na hledání různých přelomových technologií a těch pár válečných pasáží to moc nevytrhne. Také překvapuje rychlé skákání časem o měsíce dopředu, což je trochu škoda.

knedle  | **** 02.06.2015 16:58

Nemůžu napsat, že je to strhující. Nemůžu napsat, že je to nezáživné. Za poslední dva dny jsem přečetl 60 % obsahu a tak knihu dorazil – a to není příznak nudy. První díl nám na konci sesumíroval, o co vlastně jde – zde se sledujeme jednotlivé nitky, jak se blíží ke svým cílům. Snad bych styl JN už poznal – není to nic jednoduše stravitelného, hromada údajů a termínů, které navzdory dvěma přečteným knihám z tohoto světa mi stále ještě nelezou jednoduše přes jazyk/oči.

Jediné co bych asi doporučil: počkejte si na poslední díl a pak si to dejte všechno naráz. Věřím, že se budete se lépe orientovat a tudíž se vám to bude číst jednodušeji.

Gaarq  | *** 10.09.2015 21:43

elysium trpí prokletím druhých dílů trilogií. sice se tu dějí zajímavé věci, ale tempo je relativně pomalé, už tu není moc nového odhalování světa a zápletky teprve vrcholí. julie má pořád spoustu zajímavých nápadů (samotní blíženci, jitřní posel), ale co se mi líbí méně, to je zpracování. minimálně jedna linie (s youssefem naderim) je velmi nedůvěryhodná, youssef jedná jako nesvéprávný pitomec, jen aby to vyhovovalo záměrům autorky (ovlivnění děje okolo blíženců). také několik vědeckých (metodických, ne faktických) aspektů díla je na hraně únosnosti pro zběhlého čtenáře. nicméně závěr slibuje notnou dávku zábavy v posledním díle a já doufám, že s ním se série zase vyšvihne.

Svarec  | ***1/2 27.10.2015 23:13

Musím souhlasit s předchozími komentáři, Elysium je mírným zklamáním. Na konci prvního dílu to vypadalo, že se příběh po zdlouhavé expozici konečně rozjel, ale první polovina dvojky je prostě nudná. Nic moc zajímavého se nestane, celé je to takové utahané a několikrát jsem měl nutkání knihu odložit. Naštěstí zhruba v polovině to trochu nabere tempo, dokonce párkrát dojde i na akci. Jen škoda, že pro mě nejzábavnější dějová linie s nejlepšími postavami (Tilde, Lennox a Arthur) zde dostává nejméně prostoru. Naopak linie s Celeste mi přijde nejméně záživná, ale je jí tam hodně. Jsem zvědavý, jak si autorka poradí s posledním dílem, doufám, že tentokrát už příběh pojede od začátku jako dobře namazaný stroj.

idle  | *** 06.02.2016 20:57

První polovina knihy se mi dost táhla. Pořád jsem měla pocit, že z každé linie skočíme pryč ještě dřív, než se tam stihne něco zajímavého stát. Pak se to postupně zlepšilo a konec byl zajímavý až až. Škoda té nevyrovnanosti.



WebArchiv - archiv českého webu