kniha » Budoucnost
v Top10 1 | chce si přečíst 6 | má v knihovně 25
hodnotilo: 26
73%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Budoucnost Více vydání = více obálek.

Dmitry Glukhovsky

Budoucnost

Kniha vyšla i pod názvem:
Budúcnosť
(viz informace u vydání - záložka 'další informace')

Kategorie: sci-fi

originální název: Buduščeje
originál vyšel: 2013

vydání: Knižní klub (web) 2015; Ikar (SK) (web) 2015

odkazy: 4x [recenze]


Komentáře:
C3PO  | **** 21.02.2016 11:51

Velmi realistické. Chvílemi dokonalý mazec. Závěr trochu pozvolnější, než by si kniha zasloužila. Přesto velká spokojenost. Pro mě zatím letos Slované deklasují anglo-americké spisovatele!

Lokina  | **** 19.03.2017 20:08

Na to, že kniha oplývá více než 600 stránkami, mě to neodradilo a přečetla jsem ji. A vůbec toho nelituji, jistě některé stránky se daly přeskočit, ale celkově kniha má originální příběh a vývoj hlavního hrdiny byl dobrý :-)

whack  | *** 29.01.2020 09:07

Svet polovice 25. storočia ako jedna odporná preľudnená stoka. Európa, v ktorej prežíva 120 miliárd ľudí, je niečo ako jedna veľká betónová lúka, na ktorej namiesto panelákov rastú až nad oblaky tisíce veží o dĺžke a šírke vyše kilometra. Medzimestské oblasti sú navzájom pospájané koreňmi priemyselných oblastí a slumov. Atmosféra prostredia je celý čas absolútne negatívna a nezachránila ho počas celého príbehu žiadna postava, ľahostajný mi bol osud snáď všetkých. Je ťažké čítať 640 stranovú knihu, v ktorej vám nie je sympatická žiadna postava. Nie k všetkým postavám som si vybudoval averziu, no ani náklonnosť – rozhodne nie k hlavnému hrdinovi.

Koreňom problému celého príbehu je, že ľudia vynašli liek na dlhovekosť. Navyše, niektorí chceli dlhovekosť a zároveň aj deti. Inak to dopadnúť ani nemohlo. Jediná rozumná osoba v celej knihe bola pravdepodobne Beatrice, ktorá myslela opačne a vyvinula prostriedok proti dlhovekosti a zároveň proti počatiu… Jedinou potešujúcou časťou boli preto pre mňa posledné dve strany.



WebArchiv - archiv českého webu