kniha » O snovačce a přemyslovi
chce si přečíst 3 | má v knihovně 6
hodnotilo: 6
80%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
O snovačce a přemyslovi

Vilma Kadlečková

O snovačce a přemyslovi

Kategorie: fantasy

vydání: Argo (web) 2015

odkazy: 3x [recenze]


Přispívat do diskuze mohou jen registrovaní uživatelé


1

 [6] jirikk 22.03.2016 13:28  

@Gaarq[5]: OT – přečti si od Urbana Pragu piccolo – já ho po Lord… taky už spíš zavrhoval, k dalším věcem jsem se dostal až se zpožděním, nicméně právě P.P. je skvělá, nejlepší Urbanova kniha (podotýkám tedy, že absolutně nefantastická)

 [5] Gaarq (editor) 22.03.2016 12:55  

@furunkl: tedy speciálně kvůli tomuhle komentáři jsem si ten joannin doslov přečetl (novelku jsem četl v imperiu) a nějak v něm nevidím to, co autor. trochu mi to přijde jako přehnaná až alergická reakce. asi mám jinou míru citlivosti, ale žádné zdůrazňování feminizmu, nota bene jeho ideologizaci, nebo vyřizování účtů (politický nesouhlas, my ass) s urbanem tam nemůžu najít. popravdě, pole a palisádu jsem ignoroval, protože urban má od sedmikostelí výrazně sestupnou kvalitu tvorby, tedy podle mého vkusu, posledního jsem četl lorda morda a unudilo mě to xmrti.

 [4] Hyperion (editor) 22.03.2016 11:30  

@furunkl: Nemyslím, že by novela byla málo doceněná, ostatně získala Cenu Akademie SFFH, což je alespoň v rámci SF/F žánru a Legie asi to nejvyšší možné ocenění na českém trhu, nemluvě o tom, že si vysloužila moc pěkné samostatné vydání, což se povede jen velmi výjimečně…

 [3] Gaarq (editor) 15.01.2016 07:43  

@neevok[2]: jj, když jsem se ptal vilmy, odpověděla: „v knize jsou navíc čtyři normostrany (jedna ne tak podstatná scéna, která byla napsaná už tehdy, ale v imperiu se vynechala kvůli rozsahu). zbytek se neměnil vůbec (já to sice poctivě přečetla, ale necítila jsem potřebu to nějak zásadně překopávat, změnila jsem tam nanejvýš pár slov). nazvala bych to asi nějak jako "druhé opravené vydání“."

 [2] neevok 14.01.2016 19:11  

@Gaarq[1]: Podle informací na Kosmasu nijak – „Poprvé vyšel příběh v antologii Imperium Bohemorum, nyní vychází samostatně v nezměněné podobě.“

 [1] Gaarq (editor) 20.11.2015 07:36  

čím se to liší od http://www.legie.info/povidka/18493-o-snovacce-a-premyslovi ?

1
Po diskuzní stránkách se můžete pohybovat také pomocí šipek na vaší klávesnici:
stránka starších příspevků = šipka vpravo
stránka novějších příspěvků = šipka vlevo


WebArchiv - archiv českého webu