kniha » Prznitelé hrobů
chce si přečíst 3 | má v knihovně 3
hodnotilo: 5
58%
Koupit knihu:
FantasyShop.cz
Fantasya.cz
Prznitelé hrobů

Jesse Bullington

Prznitelé hrobů

Chmurná historie bratří Grossbartů

Kategorie: fantasy

originální název: The Sad Tale of the Brothers Grossbart
originál vyšel: 2009

vydání: Gorgona Books (web) 2016

odkazy: 1x [ukázka], 3x [recenze]


Informace / Anotace ke knize: Prznitelé hrobů - Chmurná historie bratří Grossbartů

Píše se rok 1364. Středověkou Evropu sužuje mor, po cestách táhnou sebemrskačská procesí a temnými lesy se kradou hladové stvůry. Dvojčata Hegel a Manfried Grossbartovi, hrdí pokračovatelé rodinného řemesla vykrádání hrobů, však patří mezi vyvolené. Jsou zruční, zcestovalí a mají pro strach uděláno. Nesnášejí kacíře, zakládají si na své neposkvrněnosti a ochrannou ruku nad nimi drží sama Panenka Marie.

Bezohlední bratři se ve snaze trumfnout své předky vydávají vykrást ty nejvelkolepější hrobky ze všech – pyramidy egyptských faraonů. Cestou potkávají šílené kněze, vilné čarodějnice i morové démony. Naživu však nenechají nikoho. Nezaleknou se ani benátského dóžete, ani maltézských. Jenže Egypt není Evropa, pyramida se neotevře páčidlem a hrůzy, které bratři napáchali, je nakonec doženou uprostřed sluncem rozpálené pouště.

Prznitelé hrobů nejsou typickým historickým ani fantastickým románem. Jesse Bullington s bezbřehou imaginací a humornou nadsázkou sobě vlastní předkládá svoji verzi dochovaného příběhu středověkých sériových vrahů. Noir román plný naturalistických scén rozhodně není určen pro čtenáře slabší povahy.

 

Externí odkazy:

[ukázka] XB-1
[recenze] FantasyPlanet (Lucie Kokaislová)
[recenze] XB-1 (Jiří Sivok)
[recenze] Sarden (Hanina)



WebArchiv - archiv českého webu